PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713}

Wirus

Virus
1999
5,7 6,5 tys. ocen
5,7 10 1 6529
4,3 6 krytyków
Wirus
powrót do forum filmu Wirus

Gdybym się tylko nim sugerował, tobym sobie pewnie pomyślał, że to jakieś nudne sci-fi o hackerach, albo co. Nawet
bym nie czytał opisu fabuły, z góry zakładając, że to nic dla mnie. Na szczęście zobaczyłem zdjęcia z filmu i stwierdziłem,
że muszę to obejrzeć. I nie zawiodłem się! "Virus" czerpie inspiracje z najlepszych. Najwięcej tu z "Hardware", "Czegoś"
Carpentera, "Terminatora" i drugiej części "Aliena", ale to nie wszystko - nawet się znalazła scena jak z "Hellraisera III". A
do tego klimat jest porządny, efekty są niezłe (sporo CGI, ale więcej tych "tradycyjnych"), a film ogląda się z
przyjemnością. Trzeba mu jednak wybaczyć pewne naiwności fabularne.

ocenił(a) film na 2
Malignus

Czerpie czerpie, ale oglądać się tego nie da. Dla fanów.

ocenił(a) film na 5
Malignus

Czerpie i cóż z tego,efekty niezłe jak na 1999 rok,przypomnę sobie ten film ,bo właśnie dzisiaj jest w TV,zobaczymy jak przez ten czas zmieniły się moje odczucia,kiedyś ten film dało się obejrzeć,dzisiaj pewnie także.

ocenił(a) film na 7
Malignus

Mnie film też się podobał ;). Zawsze mnie trochę bawią komentarze innych, że shit, że słabe. Cóż, jak ktoś chce obejrzeć coś ambitnego, to niech ogląda. Ale po co zaniżać ocenę dobrego oldschoolu?

ocenił(a) film na 6
bukazla

A po co zawyżać ocenę słabego filmu :)
Imdb 4,8 Metascore 19 nie wzięły się z przypadku.
Film jest zwyczajnie słaby. Ocenę naciągnąłem mocno o jedno oczko na 6 ze względu na klimat.