Ludzie czepiają się szczegółów, a prawda jest taka, że ten film jest bardzo dobry, godny polecenia. Trzyma w napięciu od samego początku. 7/10 mógłby mieć spokojnie...
3/10 to naprawdę wysoko z mej strony, bzdura w każdym calu, nawet w napięciu toto nie trzyma, szkoda Brada P. dla takiej mizerii
film jest świetny, jest w nim wszystko co trzeba by trzymać widza w napięciu jak napisałaś...ludzie, którzy oceniają WWZ nisko to po prostu idioci
gusta gustami, ale jak ktoś hejterzy dobry film to powinien dostać bana na komentowanie.
resident evil 1. i am legened i World war Z to obowiązkowe filmy o zombiakach :) świetny i tyle!
Obraziłbym Cie w jakiś wyrafinowany sposób, pisząc setki słów, których znaczenie musiałbyś sprawdzać w wikipedi, ale stwierdziłem, że dla kogoś takiego jak Ty nie warto się wysilać, dlatego skomentuję to kilkoma filmami, którym dałeś 9-10/10.
- Drużyna A 9/10
- Madagaskar 3 9/10 + <3
- Galerianki 10/10
- Szklana pułapka 5 9/10
-Jack Reacher: Jednym strzałem 9/10
"gusta gustami, ale jak ktoś" daje gniotom wysokie oceny i ma jeszcze czelność oceniać czyichś gust "to powinien dostać bana na komentowanie". Mam nadzieję, że wyciągniesz z tego jakieś wnioski. O samym filmie nie będę się nawet wypowiadał, bo nie mam tyle czasu, by wypisywać wszystkie jego bezsensowne aspekty, o ile można w ogóle mówić o sensie w filmie o "żyjących trupach".
aż tak tępy jak Ty nie jestem by korzystać z Wikipedii w rozmowie z druga osobą, nie martw się.
Każdy film, który wypisałeś tu jest świetny na swój sposób. Nawet te galerianki podsumowujące większość Polek :D
I tak wchodzisz na filmweba by ocenić film, a tego nie robisz bo nie masz na to czasu haha Wiesz co....wracaj do gimbazy. Atlas Chmur 8/10... leciałeś na niezłych prochach wystawiając taką ocenę. Nie masz prawa wypowiadać się o sensie w filmach. Naprawdę nie jesteś tak wspaniały jak sobie strasz się to wmówić.
Szklana pułapka 5 i Jack Reacher jest świetny na swój sposob... Wcale się nie dziwie, że nie zrozumiałeś o co chodzi z tym brakiem czasu na rozpisywanie się o bezsensownych scenach w WWZ. Kolejny raz nie będę próbował Cię obrazić, bo sam własnymi komentarzami robisz to najlepiej, Pozostań dalej w swoim wyimaginowanym świecie i zrób zadanie na jutrzejszą "przyrodę".
Zatrzymałeś się na filmach sprzed 13 lat, i dajesz wysokie oceny gniotom, których się nie trawi, więc krytykowanie innych jest w Twoim przypadku nieuzasadnione. Komentuj, obrażaj, ale opinia takich osób jak Ty jest nikomu niepotrzebna. Krzyż... tereny trolli. Zanotowane.
Akcja i trochę fantasy, a dla Ciebie już film całkowicie bez sensu? Wiem, że nie jest to świetny film, bo ma wiele widocznych błędów, jednak te błędy to są szczegóły... Widziałam o wiele większe błędy w filmach ze świetną oceną, dlatego nie róbmy z "World war Z" gniota.
Nie jestem za wyszukiwaniem i wytykaniem w komentarzach czyichś błędów nie związanych z danym filmem, ale tego darować nie mogę!
Za Madagaskar 3 aż 9 gwiazdek?? Przecież ta bajeczka kompletnie niczego nie uczy. Nie ma w niej żadnego mądrego przesłania! Za to o Atlas Chmur nigdy bym się nie czepiała! Sama dałam 8. Jeśli ktoś nie rozumie takiej oceny przy tym filmie, to nie zrozumiał filmu! Albo po prostu był dla niego zbyt ciężki... ;p
Też nie lubię oceniać czyichś gustów i pewnie bym się tutaj w ogóle nie wypowiadał gdyby nie "ludzie, którzy oceniają WWZ nisko to po prostu idioci". Co się WWZ tyczy, po prostu według mnie ten film jest o niczym, próbując na siłę być o czymś, takie moje zdanie. ;]
Sake - wyglądasz na mądrego człowieka, aż dziw bierze, że dałeś się sprowokować i wciągnąć w bezsensowną wymianę zdań (gdyż dyskusją tego nie nazwę). Warto też pamiętać, że 5 to nie jest niska ocena, 5 to średniak, trójeczka to niska nota. Osobiście też uważam, że film jest co najwyżej średni ale jako iż od walking dead mam niedosyt jeśli chodzi o temat zombie, a film nie powalał jednak kretynizmem i plastikiem (zwinność i ruchy żywych trupów były wykonane po prostu perfekt) to podniosłem ocenę o jedno oczko :)
chyba najlepszy film o zombie jaki oglądałam,trochę przewidywalny,szczególnie końcówka,ale fajnie się ogląda,siedziałam z nogami podkurczonymi cały film lol
Mnie zastanawia jedno. Dlaczego ludzie podchodzą tak emocjonalnie to hejtowania filmu lub bronienia go. W ogóle wytykanie innym ocen, ponieważ ktoś za nisko ocenił film(lub za wysoko). Ludzie bronią filmu lub hejtują jakby sami na niego kasę wyłożyli.
Brak kultury dyskusji i omawiania faktów. Każdy z perspektywy eksperta, a inni to idioci itd.
Moim zdaniem nadal to nie tłumaczy emocjonalnych wpisów. Kreowanie się na eksperta występuje tak samo po stronie hejterów i jak broniących film.
Ja daję 7/10, każdy film oceniam osobno, nie wrzucam wszystkich do jednego worka, by porównywać np poważniejsze filmy z tymi błahymi. Ten film naprawdę jest dobry jak na tematykę zombie. Spodziewałam się jakiejś masakry, samych obleśnych scen i typowego rzeźnictwa etc, ale jednak nie było tego aż tyle. Sceny z udziałem zombie były niezłe. Całkiem mi się podobało i naprawdę trzymało mnie w napięciu. Oczywiście, jest sporo denerwujących błahostek jak np scena, w której Gerry daje żonie telefon (oboje z narzeczonym w tym momencie wiedzieliśmy, że zadzwoni jak on będzie się chował przed zombie i rozwali akcję, co pewnie pomyślał każdy), czy katastrofa samolotu, z której on i Segen wyszli praktycznie bez szwanku. W każdym bądź razie ocena 7/10 jest jak najbardziej zasłużona, film przyjemny dla oka, wszystko całkiem spoko pokazane. Podobno na podstawie książki (?)- nie czytałam, więc nie porównam.
Według mnie jak na film o zombie to słabiutko, a przydzielanie go do kategorii horror to kpina. Zrobili film sensacyjny z wątkiem miłosnym i "zombie" w tle. Film w porównaniu z typowymi filmami o zombie np serii "... żywych trupów" czy np "28 dni później" wypada blado. Również jako filmy sensacyjne z zombie dla mnie lepsze Resident Evil. Mam nadzieję że widzisz różnice między "rodzajami" filmów zombie które wymieniłem. No ale pomijając niedociągnięcia które wymieniłaś i podejście do niego jak do filmu akcji to 5 gwiazdek w sam raz.
Horrorem też bym tego nie nazwała. Równie trafione jak opis "romans, horror" do jakże sławnego Zmierzchu. Ciężko to porównać z Residentem, bo tam jest cała historia etc. Tutaj wszystko zamknięte w jednym filmie- podoba mi się, że jest wyznaczony jakiś cel, a nie po prostu zwykła walka o przetrwanie.
Zgadzam się filmik jak na czystą rozrywkę jest na prawdę dobry nie brakuje głupich scen które i mnie raziły ale tylko debil spodziewał by się po filmie tego typu nie wiem czego :/,mega przesłania?!Jest to film dwóch godziny który miło się ogląda jest wart polecenia,główny aktor sprawdził się w swojej roli a efekty były mocne więc brać i oglądać.Ja na przykład chciałem dać ósemkę ale muszę przyznać że choć dziwiłem się że to już koniec to w dużej mierze dlatego że film tak jakby nie ma końca,dlatego można poczuć że film urywa się w połowie dlatego ode mnie 7.5/10 myślę że raczej budżetu im nie zabrakło już raczej pomysłu i czasu.Pozdrawiam
Widzicie, bo to jest tak, że albo buja albo nie buja :) Jedni jedzą BURAKI, inni wolą popatrzeć na szpaki :D
Jak dla mnie - ABSOLUTNA REWELACJA (pomijając kilka wpadek) i moja ocena to 8/10!! Dlaczego ? Brad Pitt nie jest głupim gościem. Reżyser w każdym calu wiedział, czego może spodziewać się po takim kalibrze jak PITT. Ktoś tu pisał, że zero emocji i takie tam BZDETY :)))
Jak się nie czuje aktora(ów), scenarzysty, reżysera, charakteryzację itd. - czyli KRÓTKO, PRZESŁANIA TOTALNEGO - można za przepr. gówno się wypowiadać na temat KINA. Nie ma różnych wrażliwości. WRAŻLIWOŚĆ jest JEDNA. Za to cechy charakteru robią magiel z takich różnych kocioj...ów, którzy mają wrażliwość OSŁA, następnie wypowiadają się jakby od dzieciństwa żyli KINEM> WKU...ACIE MNIE I WYBITNIE MI NIE NA RĘKĘ, gdy ktoś kto ma MINUS ZERO POJĘCIA w danym temacie - wypierdala z siebie własne mądrości z D...Y wyrwane!!
Jeśli ktoś z Was miał okazję choć przez kilka godzin pracować jako aktor, czy w ogóle w projektach TEATR-FILM - to powinniście wiedzieć co nie co na owe tematy. Pozdrawiam kumatych!! ;) Moja ocena 8/10 - za grę aktorską, klimat, umiejętność budowania skoków napięć, umiejętność wyczuwania widza. TO nie wszystko, ale nie chce mi się pisać bo to nie miejsce na to :)
Bo ma spokojnie/
World War Z (2013)
7,1
Your rating:
-/10
Ratings: 7,1/10 from 167 474 users Metascore: 63/100
Reviews: 707 user | 506 critic | 46 from Metacritic.com
http://www.imdb.com/title/tt0816711/?ref_=sr_1
Golden Trailer Awards
Year Result Award Category/Recipient(s)
2013 Nominated Golden Trailer Best Summer Blockbuster 2013 TV Spot
(Paramount Pictures and Buddha Jones).