Przeglądając komentarze filmwebu jest mnóstwo wypowiedzi inteligentów którzy pozjadali
wszystkie rozumy i dostrzegają najdrobniejsze nawet błędy niejasności niemożliwości itp itd.
Ja jako zwykły zjadacz chleba poszłam sobie do kina, obejrzałam film w 3D i jestem bardzo
zadowolona. Nie myślałam: "ale czy to możliwe?'', "ale ja bym tak nie zrobiła!", "och co za głupota"
.. Film ma fabułę prostą i ciekawą. Akcja się toczy szybko, Pitt i reszta dają radę, efekty fajne i
nieprzesadzone. Dla mnie dobre kino akcji.
Dokładnie tak powinno się traktować kino. A przynajmniej ja nie biorę go na poważnie. Chyba właśnie dlatego w moich ulubionych znajdują się takie, a nie inne filmy. :D
Film jest dobry,ale jednak liczyłam na troszkę więcej akcji, oczekiwałam bardziej mrocznego klimatu. Fakt są różne niedoróbki,ale przecież zdarzają się one w większości filmów! A pomysł jest fajny i inny niż dotychczas w tego typu filmach. A B.Pitt jak zwykle super:)
W ogóle polecam książkę na podstawie,ktorej powstał ten film.
Odrobinka więcej napięcia i byłabym zupełnie zadowolona:)
Polecam!
Czyli jestes takim zwykłym człowiekiem czytającym FAKTA ;) taka papka dla niewykształconego społeczeństwa gdzie Lśnienie to shit ;)
a co to jest Lśnienie... wyszło w 3D? nie kur.... a wyszło w 10D a muzyke robił sam Hans Zimmer (oczywiscie nic do niego nie mam, ba kocham gościa za to co robi)
Jestem po prostu indywidualnym odbiorcą, któremu może się podobać to co Tobie niekoniecznie i który nie musi zachwycać się filmem tylko dlatego że jest klasykiem. Lśnienie odznacza się w historii horroru, ale wg mnie nie jest to arcydzieło.
A to że coś wyszło w 3D nie świadczy o tym że jest to film dla tępych mózgów i nie można go pochwalić.