6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Filmy o zombi najczęsciej przypominają rzeżnie bez większego sensu, nastawione tylko na to by
było jak najwięcej krwi. W tym przypadku jest wręcz odwrotnie i to mi się w tym filmie podoba.

ocenił(a) film na 6
brzydal1981_filmweb

ale ... w tym filmie bylo dokladnie tak samo jak i w innych ... tu sie nic nie zmienia tylko szata graficzna i opcje jakimi bohaterowie dysponują .

ocenił(a) film na 8
hate_91

Ja uważam, że się zmienia. Np. Resident Evil (które osobiście lubię ;p ) zamienia się typowo w film fantasy. Nie twierdzę, że plaga zombie jest realna :D Jednak ten film pokazuje zwykłych ludzi, bez nadludzkich supermocy, walczących z epidemią. Nie pamiętam już pierwszych starych filmów o zombie, ale z tego co sobie przypominam, bardziej były to czarne komedie. A WWZ trzymało mnie w napięciu.
Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 8
hate_91

Zobacz sobie np SWIT ŻYWYCH TRUPÓW i sprubój porównać do WWZ. Osobiście uważam że WWZ podeszli do tematu na poważnie gdzie SŻT to raczej horror gdzie najważniejsza była ilośc ketchupu na ekranie he

brzydal1981_filmweb

zauważ że Świt został kręcony w innej epoce, gdzie cała tematyka zombi dopiero się rozwijała itd. już nie wspomnę o ograniczonych efektach specjalnych hehe bo to już żenada w porównaniu do dzisiejszych :P

A tak nawiasem to zgadzam się z przedmówcami, mnie również trzymał w napięciu, i głupotą jest porównywanie go do klasyki kina z lat 80-90, to zupełnie inna bajka.

ocenił(a) film na 8
MagicusCaligula

Tematyka jest ta sama. Pozatym SŻT to nie jest aż taki stary film nie przesadzajmy. Nie był kręcony za czasów np. Alfreda Hitchoka który jest uznawany za mistrza grozy.

ocenił(a) film na 8
brzydal1981_filmweb

a jak piszę o filmie ŚŻT to mam na mysli wersje z 2004r a nie 1978r. Tamte filmy są poprostu śmieszne

ocenił(a) film na 7
brzydal1981_filmweb

Zgadzam się. Fajne kino, trzyma w napięciu, pomimo tego,że można przewidzieć przebieg akcji.

ocenił(a) film na 6
brzydal1981_filmweb

Nie bylo to takie najgorsze,ale kilka filmow w podobnej tematyce widzialam lepszych,wiadoma sprawa :).Ale to co mnie rozczarowalo najbardziej to to ze te okropne zombie wcale mnie nie straszyly swoim wygladem a wrecz przeciwnie smieszyly :D a nie taki chyba byl zamysl:).

ocenił(a) film na 8
Vanja_8

Czy twarze są strasza czy nie to już zależne od charakteru widza. Mnie osobiście też nie przestraszyły, ale nie były najgorsze więc można to kupić. Coś straszniejszego mogliby tylko uzyskać dzięki efektom komputerowym, ale wiadomo pewnie zadecydowała KASA he, dla mnie najlepsze efekty związane z twarzą były zrobione w filmie BLADE 2 i te rozkładane twarze wampirów SUPER !!!!