6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196182
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Rasizm...

ocenił(a) film na 5

Czy wy też sądzicie, że film ten propaguje rasizm, alkoholizm a także roznoszenie chorób zakaźnych i narkomanii? Na początku filmu widać jak osoby pochodzenia meksykańskiego zostają infekowane, a biały człowiek jest herosem ratującym świat. Sprawę tę postanowili w filmie zatuszować podstawiając afroamerykanina jako zastępcę kogoś tam w ONZ. Trochę nie do końca im się to udało bo owy zastępca w zasadzie nic nie może. Tzn nie może uratować rodziny Brada Pitta. Co do alkoholizmu to widać to w scenie gdzie na ulicy siedzi osoba mająca problem z alkoholem a zombie tego Pana nie tykają. Druga scena to ta w samolocie. Czyli co? Alkohol ratuje świat? Choroby zakaźne są pokazane na końcu filmu. Brakowało tylko seksu bez zabezpieczenia w tym filmie... Narkomania dotyczy użycia strzykawki pod koniec filmu. To taki przekaz podprogowy. Używajcie strzykawek - to was uratuje!!! Jak łatwo idzie manipulować społeczeństwem... Nie, no żartuję sobie. Film ujdzie. Bez szału. PS Społeczeństwem faktycznie idzie łatwo manipulować.

ocenił(a) film na 4
Juna_3

współczuje ci! twój iloraz jest adekwatny do pierwszego postu.
nie pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
spokozboru

Iloraz czego? Widzę, że masz jakieś braki. ;) No nic, udanego żywota życzę i więcej jadu bo ten do mnie nawet nie doleciał... ;)

ocenił(a) film na 4
Juna_3

wiem, że tylko liczysz, żeby ci odpisać.
twój żywot nie jest zbytnio udany skoro, żeby móc się wypowiedzieć, musisz wchodzić na forum i pisać multum postów, bo w realnym świecie wątpię, że znajdziesz audytorium na swoją skretyniałą grafomanie.
zresztą mój post był zwykłym komentarzem, twojego małostkowego podejścia to wątku prowokacji.
a ty już dobrze wiesz o jaki iloraz mi chodziło. można wywnioskować, że prędzej ty masz jakieś braki niż ja, czytając twój marny prowokacyjny post
nie pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
spokozboru

Skoro niby liczę na to aby tutaj ktoś odpisał to po co sprawiasz mi tę wątpliwą przyjemność? ;)

Mój żywot? A jest normalny, jestem zwykłym szarym człowiekiem. Pracuję w tym co lubię, dość intensywnie korzystam z techniki (bo lubię i w tym pracuję), po pracy aktywnie spędzam czas (prawie każdego dnia), spotykam się ze znajomymi (różnych narodowości i o różnych zainteresowaniach), lubię zagłębiać się w tematy polityczne, ironizować i podpuszczać (podczas rozmowy) ludzi, którzy dają sobą kierować. Tak, mój żywot nie jest udany. Nie cieszę się nim... ;)
Ciekawe w jaki sposób na to wpadłeś. ;)
Pozdrawiam i nie oczekuję odpowiedzi. :)
PS wszystkiego najlepszego chłopcze.
PS2. Ty zdecydowanie masz braki w ojczystym języku. To jest przykre.

ocenił(a) film na 4
Juna_3

chu**** mnie twoje życie obchodzi!
jakby było udane to byś nie musiał udowadniać jakiemuś anonimowi w internecie czyli mnie, że tak jest!!
proszę wytknij mi te braki w języku ojczystym!!

ocenił(a) film na 5
spokozboru

PS3 Zakończmy te dywagacje z twojej strony jeżeli nie masz nic do powiedzenia/napisania na temat filmu (bo to forum o filmach a nie o socjologii i innych interpersonalnych wydarzeniach). No chyba, że masz. :)

ocenił(a) film na 7
Juna_3

Marniuteńska prowokacja. Mogłeś już wygłosić standardowy tekst o złym lewactwie, homoseksualizmie, żydostwie itp.

ocenił(a) film na 5
skalp_el

A po co?

ocenił(a) film na 7
Juna_3

Wtedy byłoby też marniuteńko, ale przynajmniej nie prowokacyjnie.

ocenił(a) film na 5
skalp_el

Więc skoro post byłby pozbawiony celu to po co go pisać? A tak? Parę osób dało się sprowokować.

ocenił(a) film na 7
Juna_3

Nie piszę, że jest pozbawiony celu. Piszę, że jest marny.

ocenił(a) film na 5
skalp_el

Chodziło mi o to, że gdyby mój post nie był prowokacją (dla jednych marną, dla innych nie) to nie miałby celu. Czasami proste (prostackie?) zagrania są lepsze niż te "wyrafinowane". ;)

ocenił(a) film na 7
Juna_3

Po prostu żałosne jest to ciągłe jęczenie o "lewactwie" i leczenie swoich kompleksów na temat homoseksualistów, Żydów, rasizmu itp. A twój tekścik się w to wpisuje.

ocenił(a) film na 5
skalp_el

Nie mam nic przeciwko homoseksualistom (o ile nie zechcą się dobrać do mojego tyłka), w sumie sam mam paru znajomych którzy są homo ale nie obnoszą się z tym, nie chodzą na parady czy protesty. Nie jestem rasistą a co do Żydów czy żydów to też nic mi do nich. Choć nie zgadzam się z polityką ich rządu czy też wiarą (nie jestem osobą zbytnio wierzącą). Mój tekst wpisuje się w to celowo.

ocenił(a) film na 3
Juna_3

Nie film nie był rasistowski (Żydzi wpuszczają Arabów do miasta), alkoholizmu (zombie unikało ludzi chorych, nie pijanych) a także roznoszenie chorób zakaźnych i narkomanii (epidemia nie wybuchła z powodu sexu bez gumki lub używania brudnych igieł). Biały człowiek ratuje świat, ale w wielu filmach świat ratuje Willy Smith lub Denzel Washington i nikt nie ma pretensji, że mesjasz powinien być biały, chociaż większość widzów (USA Europa), która film zobaczyła jest biała.