To juz kolejny film typowo propagandowy w tym roku i 2gi w bezkrytycznie wychwalajacy WHO. Widac, ze za scenariusze w Hollywood zabraly sie jakies agentury - i pisze to calkowicie powaznie, ze swiadomoscia znaczenia mojej wypowiedzi. Takie rzeczy NIE MOGA byc przypadkowe, po prostu nie wierze: ktos na tak, a nie inaczej, napisane scenariusze i ich realizacje daje pieniadze, i to nie male pieniadze. Przez ostatnie dziesieciolecia Hollywood mimo wszystko staral sie zachowywac jakis dystans, nierzadko nawet krytyczny, ale cos zlego stalo sie w ostatnich latach - to nie sa juz niezalezne wytwornie. Efekty? Zalew gniotow w rodzaju World War Z, Olimp w ogniu, Phantom itd itp. Machina propagandowa ruszyla, ale czemu akurat teraz, do czego ma urobic ludzi?
BTW: daje 5/10 za poczatkowe 3/4 filmu, gdyby nie ono dalbym moze z 2/10 (niezla gra aktorska, niezle zdjecia). Nie znosze, ale to NIE ZNOSZE propagandy.
Co do tego,że ktoś daje pieniądze to moge się zgodzić(przykład - polskie filmy o zydach, tam nigdy nie brakuje funduszy, jak to ma miejsce w filmach o żołnierzach wyklętych czy innych polskich ofiarach wojny). Ale wracając do tego co Ty napisałes, jaką propagande masz na mysli piszac o World war z?
WHO ratuje swiat za pomoca najgrozniejszych bakterii czesto stosowanych do produkcji broni bakteriologicznej. Masakra. Padlem jak to uslyszalem.
Tak, takze zauwazylem ale juz machnalem reka - gdyby opisac wszystkie elementy propagandowe, musialbym praktycznie strescic caly film.
ja jeszcze zauważyłem :* machinę propagandową Pepsi ! horda zombie ruszyła na automat po usłyszeniu dźwięku upadających puszek propaganda propaganda NWO who pepsi zmowa ! krypto reklamy i słychać strzały :D
To zle zauwazyles. To sie nazywa, bo widze ze nie wiesz, product placement i jest obecny w filmach oraz serialach z USA od dobrych 40 lat. Zreszta kosztuje ciezke pienaidze. W Polsce pojawil sie po raz pierwszy w bodajze w jakims serialu z lat 90tych.
Jeśli się nie mylę mowa o Ekstradycji...tam elegancko i ze smakiem były umieszczone reklamy nie to co teraz...chamski najazd kamery na towar...ale to nie o tym mowa w tym wątku :P
Hmmm... mozliwe. Pamiec mam kiepska. W kazdym razie pamietam odwrotny przypadek, gdy w reklamach (chyba Totalizatora) uzywano elementow z popularnej wtedy Dynsastii (np. wystroj wnetrz) jako podkreslenie "luksusu" dla tego panstwowego hazardu.
Przed chwilą obejrzałem i wszedłem żeby dać komentarz.Przy okazji skomentuję tutaj.
Chyba źle oglądałem ale nie widziałem tam żadnej propagandy WHO.Co więcej mógłbym powiedzieć,że ludzie z WHO siedzieli zamknięci w ośrodku i czekali pewnie na pewną śmierć (brak kontaktu z zewnątrz,ograniczone zapasy) a dopiero Pitt z ONZ wpadł na pomysł kamuflażu.
Jedynie na koniec podane jest (co uznałeś za propagandę) że WHO produkuje szczepionki kamuflujące i bla bla bla bo w sumie kto (w filmie)
jak nie oni mogli to produkować.
Lekka propaganda jest a gnioty są produkowane teraz na potegę,nie tylko przez USA