6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

Szedłem do kina z dużą nadzieja ale niestety się zawiodłem ciekawie się zaczynało ale potem
coś się schrzaniło niestety Typ zombi w filmie beznadziejny ,nie mówię o tym że biegali czy
skakali to jeszcze ujdzie ,chociaż jestem zwolennikiem powolnych zombi Beznadziejny wygląd
zombi co ciekawe zombi nie pożerali ludzi jak zazwyczaj to robią tylko ich zarażali przez
ugryzienie przypomina to trochę Gry z serii Left 4 Dead film toczy się za szybko wygląda jak by
miał pełno dziur i brakujących scen - takie odniosłem wrażenie. Widzowie u mnie na seansie
zamiast się bać zombi się z nich śmiali !! , nie wiem jaka jest książka ale czuje że film
porównaniu do nie jest totalną szmirą Jednym z ciekawych tematów był motyw tej ala
szczepionka - kamuflaż na zombi , chociaż słyszałem że według książki nic takiego ludzie nie
wymyślili tylko żyli w miastach za murami .Ogólnie film wali nudą Całość ratuje Brad Pit. Więc
jeśli jesteś fanem Zombi możesz iść z czystej ciekawości ,ale jeśli nie jesteś odradzam
szkoda pieniędzy Niektórzy penie się ze mną nie zgodzą i powiedzą że film jest rewelacyjny ale
się mylą ocena 6/10

ocenił(a) film na 7
_Akira_

"(...)ale się mylą", a Ty co - Alfa i Omega?

_Akira_

czepiasz się zoombie a w filmie jesteś legendą napierdalali jak cholera tak samo tu więc co mieli chodzić jak żółwie?

ocenił(a) film na 7
Ricky79

Khem. W Jesteś legendą, to były raczej WAMPIRY, niż zombie. Tak, też się zdziwiłam.

ocenił(a) film na 7
Kyou

W "Jestem Legendą" nie było wampirów, tylko wirus pobudzał u ludzi podstawowy instynkt drapieżcy dając adrenalinowego kopa energetycznego i skóra tych ludzi była po prostu podatna na promienie UV od słońca, co ich raziło. Wielu ludzi jest podatnych na słońce, w tym nawet ja, a oni byli bardziej przez tego wirusa, ale to nie były wampiry, ani zombie, tylko ludzie których można było spokojnie wyleczyć szczepionką.

Pozdro

ocenił(a) film na 5
DominiQs86

W wersji pierwotnej to były wampiry. Tzn. mówię o pierwowzorze czyli "Last man on Earth".

ocenił(a) film na 7
psycholog_stosowany

Ok, ale Kyou nie napisała że chodzi o film pt. "Last man on Earth" z wampirami, czy późniejszy "I Am Omega" z mutantami, tylko definitywnie "Jestem Legendą", a to nie było z wampirami.

Pozdro

ocenił(a) film na 7
DominiQs86

Nie były to też zombie, o to mi chodziło. Nie porównujmy tych dwóch filmów.

ocenił(a) film na 6
_Akira_

W końcu Pg-13 nie mogli rozlewu krwie zrobić więc takie a nie inne to "zombie"

ocenił(a) film na 5
janaspiotrek

Wiedziałem! PG-13 niszczy takie filmy. Liczmy na to, że istnieje jakiś Unrated i będzie o wiele lepszy.

iluvatar11

Forster zapowiedział w magazynie Focus że będzie jakiś d'cut na DVD/BD.

janaspiotrek

Mogli ale chcieli aby ten film trafił na szerokie wody kina popcorn-owego , film nie był kręcony pod pg13 tylko i wyłącznie to Pitt i Paramount podjęli decyzję że powycinają , dokręca i będzie z niego last action hero movie z miszmasz gatunków.

ocenił(a) film na 8
_Akira_

jestem fanem filmów, czy gier o zombie i stwierdzam, że to najlepszy film o zombie jaki widziałem, a widziałem wiele. Konkretna akcja rozpoczyna się po niecałych 5 min filmu i ciągnie się do ostatniej, więc jakim cudem stwierdzasz, że film wali nudą. na sali w kinie wszyscy siedzieli wmurowani momentami, trzymało wszystkich równo w napięciu. Klimat filmu świetny, a pomysł wykorzystany w prawie 100%. Sam wizerunek zombie również był bardziej przerażający, niż śmieszny. I chyba z niedokładnością oglądałeś ten film, ponieważ były sceny, na których widać było zombie pożerające w całości ludzi. Niektórych zdążyły tylko ugryźć, a niektórych zjeść w całości. podsumowując - rewelacyjny film i świetny soundtrack.

użytkownik usunięty
muffinka9

Zobacz 28 DNI później oraz Świt żywych trupów z 2004 - to są arcydzieła.

muffinka9

sorry ale jeśli uważasz World War Z za najlepszy film o zombie to chyba w ogóle nie jesteś w tym temacie... obejrzyj sobie np. http://gracz.org/the-battery-o-dwoch-takich-co-zombie-sie-nie-bali/

użytkownik usunięty
SanjuroMakabe

dla mnie to jeden ze slabszych filmow o zombie jezeli nie najslabszy. zgadzam sie w pelni z przedmowca. zombie tutaj tyle co na lekarstwo :) nie liczac hord pokazanych z lotu ptaka zombiakow zabitych przez bohatera mozna policzyc na palcach u rak.

ocenił(a) film na 8

No tak w każdym filmie o zombie główny bohater musi naparzać z jakąś wielka giwerą w drugiej ręce maczetą i kosić zombiaki aż krew będzie tryskać z ekranu . To już było sporą ilość razy ile można .... Rzeczywiście umarlaków było to jak na lekarstwo oprócz tego że liczba ludzi na świecie zmalała w zastraszającym tempie bo było ich tak "mało" np widać to na ulicach Filadelfii

SanjuroMakabe

Dzięki za film.
WWZ to blockbuster niepodobny do niczego , muffinka9 co ono w ogóle pieprzy gdzie ono widziało w tym pro pg13 filmiku ludzi pożeranych ? chyba to czytało recenzje tylko i wyłącznie , a nie oglądało filmu.

muffinka9

Wiesz co to jest Motion Picture Association of America? to sobie lepiej sprawdź jakie studia należą do tej mafii .Pożerani ludzie z kategorią wiekowa pg13 chyba na haju , film oglądałem nie było ani jednej sceny gore , zero kwi nawet gdy Pitt odcina skażoną rękę maczetą tej izraelskiej żołnierce , widać na scenach jak te zombi jedynie gryzą nie zabijają dlatego to cholerstwo tak szybko rozniosło się na świat no i jeszcze dzięki ich super szybkiemu biegowi,wspinaniu się pop pionowej scianie i skakaniu toż to dopiero super umiejętności za niedługo się nauczą jeszcze latać i pływać niczym delfiny.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Co jak co ale wspinanie się to nie super moc :P..... Zombie tworzyły piramidę tak samo jak w naturze mrówki które by dosięgnąć celu znajdującego się wyżej tworzą z siebie piramidę

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
raptor90p

Już sam sam wstęp tego filmu sugerował to co piszesz.
Zdechlaki się organizują dodaj im jeszcze jetpacki poco mają się wspinać.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Widzę ,że przeczytałeś książkę to teraz będziesz hejtować wszystko...... bo ty masz 100-procentową rację -.-........ Ja rozumiem ,że film ci się nie musiał podobać ale nie popadaj w paranoje....

raptor90p

Nie ma takiego wyrazu w języku polskim , stoję w opozycji jeśli chodzi o takie gnioty.
Manifestuj sobie swoje poglądy na temat tej produkcji , ja mam swoje zdanie i przy nim stoję , nie mam nastu lat by połykać wszystko co mi zaserwuje holiłud.

raptor90p

Może mi brakuje elokwencji w formie wypowiedzi ale jeżeli chcieli nakręcić blockbuster to mogli darować sobie tą książkę.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Haha........ Końcówka rozwala xD...... Ale skoro Max Brooks twierdzi ,że zombie się nie wspinają to ma rację :)

raptor90p

Uważam że Brooks jest dość w........y bo wzieli jego książkę na warsztat i napisali po swojemu ten film to nawet nie plagiat.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Według mnie nie dogadali się kiedy zabierali się za produkcję tego filmu....... a kiedy nie wiadomo o co się pokłócili to chodzi o $$$$$$$$

raptor90p

Słuchaj Di kaprio i Pitt walczyli miedzy sobą o prawa do ekranizacji noweli, niestety Pitt wygrał , pierwszy scenariusz napisał J. Michael Straczynski Brooksowi spodobała się jego wizja Wojny Z , wykluczyli Brooksa bo by im przeszkadzał w nakręceniu tego gniotu kasowego ,sam Forster kłócił się ostro z Pittem na planie ale wiadomo Paramount i Pitt zdążyli go przekonać i wyszło co wyszło.
Wycieli z filmu ponad 40 minut końcowego aktu i kilka wątków pobocznych które to by pozwalały bardziej utożsamić się z bohaterami.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

40 minut? Naprawdę? Gdzie znajdę informacje takie?........ nawet sceny pokazane w trailerze nie było w Finalnej wersji kinowej

raptor90p

http://www.movie-censorship.com/list_en.php

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Ten Link nie działa :)

raptor90p

Jeżeli ci nie wyskoczy za pierwszym razem wpisz World War Z w wyszukiwarce tej strony.

raptor90p

na screenrant też najdziesz info

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Żeby się nie okazało ,że na B-ray zrobią edycje ultra i wgl z dodatkowymi scenami za 2x większą cenę

raptor90p

Prawdopodobnie tez tak będzie ale od czego ma się neta.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Dzięki za ten link..... Całkowicie zmienił moje podejście do filmu..... zobaczymy tą HARDER VERSION na b-ray

raptor90p

Ja tez może mi się zmieni ocena.

raptor90p

Śledziłem losy tej produkcji do samej premiery tak że wiem co piszę.

raptor90p

Tak i oceniam ten film jako niedorzeczność.

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Też nie ma takiego wyrazu w języku polskim:P

ocenił(a) film na 7
kadim_filmweb

Bym miała to bym się złapała,:P:P:P

kojoneczka

takie czasy :D

ocenił(a) film na 7
schiz

Milcz jak dorośli rozmawiają.

ocenił(a) film na 7
schiz

Nie do końca rozumiem twoja polszczyznę....