Szedłem do kina z dużą nadzieja ale niestety się zawiodłem ciekawie się zaczynało ale potem
coś się schrzaniło niestety Typ zombi w filmie beznadziejny ,nie mówię o tym że biegali czy
skakali to jeszcze ujdzie ,chociaż jestem zwolennikiem powolnych zombi Beznadziejny wygląd
zombi co ciekawe zombi nie pożerali ludzi jak zazwyczaj to robią tylko ich zarażali przez
ugryzienie przypomina to trochę Gry z serii Left 4 Dead film toczy się za szybko wygląda jak by
miał pełno dziur i brakujących scen - takie odniosłem wrażenie. Widzowie u mnie na seansie
zamiast się bać zombi się z nich śmiali !! , nie wiem jaka jest książka ale czuje że film
porównaniu do nie jest totalną szmirą Jednym z ciekawych tematów był motyw tej ala
szczepionka - kamuflaż na zombi , chociaż słyszałem że według książki nic takiego ludzie nie
wymyślili tylko żyli w miastach za murami .Ogólnie film wali nudą Całość ratuje Brad Pit. Więc
jeśli jesteś fanem Zombi możesz iść z czystej ciekawości ,ale jeśli nie jesteś odradzam
szkoda pieniędzy Niektórzy penie się ze mną nie zgodzą i powiedzą że film jest rewelacyjny ale
się mylą ocena 6/10
@_AKIRA_
zgadzam się, według mnie film co najwyżej średni (kilka fajnych efektów specjalnych), nie umywa się do klasyków gatunku ;-)
Skoro dziś nakręcają wampiry, które mają różne moce, świecą w słońcu diamentami i nie gryzą ludzi, a wilkołaki to gigantyczne wilki biegające jak Superman jak było w "Zmierzchu", czy wyglądające jak zwykłe wilki, a wampiry nie robiące nic więcej niż b.zykania się na lewo i prawo jak w "Czystej Krwi" to tu zombiaki mogły skakać, biegać i zarażać, bo tak postanowił reżyser, a dziś wszystko się zmienia. Owszem brakuje tej typowej rzezi z flakami itp, ale dla relaksu można obejrzeć. Co do kwestii "zarażania" to zombiaki były przecież drapieżnikami, a drapieżniki polują i jedzą i w laboratorium WHO był motyw, że były zakrwawione ubrania, czy buty bez właścicieli, więc można się domyśleć, że został ten ktoś zjedzony. Słaby przykład ok, ale oglądając film warto słuchać co mówią, oglądać dokładnie i użyć wyobraźni, a nie mieć wszystko wyłożone na tacy.
Jeśli jesteś fanem zombi to lepiej przywyknij do tego, że filmy też przechodzą swoją ewolucję i mutacje.
Pozdrawiam
Wiem że zombi przechodzą ewolucje w kinie tak jak wampiry i wilkołaki ale moim zdaniem idzie to w złym kierunku czym dalej zamiast lepiej tym gorzej
A o tym lśniącym lalusiu mi nie wspominaj to jest totalna tragedia zresztą niedługo wychodzi film o wampirach od twórców filmu "Wywiadu z wampirem " i wtedy wampiry wrócą na swoje godne miejsce chodzi o film Byzantium :) Może kiedyś będzie tak z Zombi liczę że może jeszcze jakiś film kiedyś wypości ojciec zombi George Romero
Pozdrówka :)
Póki co na tą chwilę najlepszy według mnie jest "The Walking Dead" pod względem zombiaków, choć akcja z sezonu na sezon jest mało związana z zombi i coraz bardziej ich głowy stają się delikatne jak pomidory, ale obejrzeć można i warto. Gdyby w "World War Z" były takie flaczki to ho ho byłaby rewelka. Co do Romero to chyba nic już takiego zombiakalnego z efektami i akcją nie wymyśli, ale obym się mylił. Wampiry hmm z braku laku mogą być ;)
Pozdro