6,6 196 tys. ocen
6,6 10 1 196173
5,5 47 krytyków
World War Z
powrót do forum filmu World War Z

no tak

ocenił(a) film na 7

podchwycili temat chodzących umarlaków to teraz będą doić jak te wampiry :| a filmu z samymi wilkołakami czy duchami jak nie ma tak nie będzie :|

ocenił(a) film na 6
diana6echo

A w sumie to po cholerę film o jakichś obesranych duchach? Zombale mają być w ilościach hurtowych!:P

ocenił(a) film na 7
Giuseppe_Baldini

i mają być takiej jakości jak Twilight? dziękuję, wolę psie gówno

ocenił(a) film na 6
diana6echo

Niemożliwe, z zombiaków nie da się zrobić pedałów.:P

ocenił(a) film na 7
Giuseppe_Baldini

hehe dobre

ocenił(a) film na 3
diana6echo

Był Wolfman, całkiem dobry. A World War Z nie będzie takiej jakości jak Twilight, bo to prawdziwa książka, a nie zadrukowany papier do podcierania dupy. Natomiast tematu nie trzeba podchwytywać, bo zombie wracają sezonowo co jakiś czas i to nie tylko do filmów, ale i do książek i gier komputerowych (wystarczy prześledzić nadchodzące w tym roku).

ocenił(a) film na 7
Dzidas

Zombi jak dla mnie to najciekawszy motyw na dobry horror, niestety też najczęściej spieprzony :(

ocenił(a) film na 4
diana6echo

Trudno mówić o "podchwytywaniu tematu", jeśli zombiaki jako zjawisko popkulturowe jest obecne w mediach drukowanych i celuloidowych od dobrych 40 lat i popyt na nie nie słabnie, w przeciwieństwie do strzyg, wilkołaków, wąpierzy i inszych upiorów, które wracają w różnych odstępach czasu do łask, podczas gdy chodzące umarlaki wciąż mają się dobrze.

ocenił(a) film na 4
Yoghurt

Mają się dobrze? Hmmm no nie wiem. Popyt na nie owszem jest duży, ale niestety jakość niektórych produkcji z zombie w roli głównej pozostawia wiele do życzenia. Jeśli mam być szczery to już od lat nie oglądałem naprawdę dobrego filmu. Nie liczę oczywiście bardzo dobrego Walking Dead i Zombieland. Już częściej z "dobrymi" zombie mam styczność w grach. Np. Red Dead Redemption: Undead Nightmare, Dead Island, seria Resident Evil (nie wliczając 5 która niestety straciła klimat), Left 4 Dead, Deadlight i to chyba tyle w temacie zombie na wysokim poziomie. Reszta to niestety chłam. Co jakiś czas szukam na necie info o jakimś nowym filmie, animacji, serialu o żywych trupach ale niestety jest tego jak na lekarstwo. Mimo wszystko WWZ może być bardzo udaną produkcją i wyczekuje jej jak ksiądz nowego ministranta. PG-13 może zepsuć całą zabawę ale nie musi. Oczywiście miejmy nadzieję, że są to tylko plotki i jednak będzie R.

ocenił(a) film na 8
diana6echo

Doić będą, jak ktoś faktycznie zacznie robić wysokobudżetowe, dobre filmy z zombie. Aktualnie, jak i przez ostatnich kilka lat, żaden film o zombie nie urywał dupy. Wręcz przeciwnie, wywoływał odruchy wymiotne i żal. Poza Zombieland, to żaden film nie osiągnął takiej sławy, poza starociami Romero.

Soanseth

Dead Air
Exit Humanity
Play Dead
Diary of the Dead
Dawn of the Dead 2004
Day of the Dead 85
Zombi 2 79
Dawn of the Dead 78
Night of the Living Dead 68
Rammbock
The Dead