6,0 8,9 tys. ocen
6,0 10 1 8922
6,2 5 krytyków
Would You Rather
powrót do forum filmu Would You Rather

rozczarowanie

ocenił(a) film na 5

film bez pomysłu, koniec zaskakujący, pokazuje, że człowiek jest w stanie zrobić wszystko dla
ważnej osoby, szkoda tylko, że czasami odchodzi i zostaje się samemu zcałym balastem
ciężkich doświadczeń.

brak pomysłu, twórcy pomylili się, dobry film nie polega na znęcaniu się i zadawaniu bólu,
musi być pomysł i dobre zrealizowanie go, a tutaj tego zabrakło, tylko końcówka daje do
myślenia, zabrakło pomysłu na lepszy scenariusz, lepszą akcję, nie była to gra, bo na niczym
nie polegała tylko i wyłącznie na zadawaniu ciosów...

jeśli miałabym za coś pochwalić film, to cóż chyba tylko za grę aktorską, dobrze udawali
śmierć...

ocenił(a) film na 3
ewix_6

Naprawdę Ciebie koniec zaskoczył? Dla mnie był oczywisty od pewnego momentu. Naprawdę koniec jest przewidywalny. Film szkoda czasu.

ocenił(a) film na 5
9305937

dla mnie było zaskoczeniem, że jej brat popełnił samobójstwo.

ewix_6

Dla mnie również. Poza tym film przeciętny i wlecze się niemiłosiernie. Kto wygra również można było się domyślić od początku. Ten szef terrorystów pewnie udawał lekarza, a nim w rzeczywistości nie był.

ocenił(a) film na 7
ewix_6

A dla mnie to właśnie nie było zaskoczenie...Tak w duchu myślałam sobie, że fajnie by było, gdyby cały wysiłek tej kobiety okazał się niepotrzebny, bo brat popełnia samobójstwo....i tak się stało :)

ocenił(a) film na 7
ewix_6

Nah, dobre filmy mogą polegać na znęcaniu się i zadawaniu bólu, pod warunkiem że jest to przedstawianie w ciekawy sposób. Co prawda film jest dość wtórny, w wątku "był jakiś pierwowzór ?" zostało podane z tuzin podobnych produkcji. Klimaty psychopatycznych bogaczy/arystokracji całkiem mi się podobają, spotykałem się z tym w kilku opowiadaniach. No i oczywiście świetna rola Combsa który w graniu świrów się specjalizuje.

ocenił(a) film na 7
ewix_6

Spoiler, geniuszu

ocenił(a) film na 5
ilonka

Dziękuję, miło mi ;)