zgadzam sie w 100% ! film prosty w swojej konstrukcji, zwykłe problemy zwykłych ludzi ...ale jakie prawdziwe i skłaniajace widza do reflekcji !
film z europejskim duchem...De Niro potwierdza klasę...scenariusz i wykonanie to mocne strony tego filmu...nic nie szkodzi, że nie ma tutaj jakiejś niezwykłej oryginalności i nieprzeciętności, można powiedzieć, że ich brak zmusza widza do spojrzenia w swoje wnętrze i zastanowienia się nad swoimi relacjami z bliskimi...perełka, którą dobrze mieć w swojej kolekcji !
Jak dla mnie film niezły, miał bardzo duży potencjał aby zrobić z niego naprawdę wzruszający dramat a wyszedł taki rodzinny film/dramat-nie wiadomo co (nie mówię, że zły, po prostu z tej historii można było ZNACZNIE WIĘCEJ wykrzesać).
Miejscami naiwny i zbyt prosty; cała historia była nie skomplikowana jednak, można było dodać więcej dramatyzmu, dać postaci De Niro trochę więcej cech negatywnych, a by nie był postacią jednoznaczną... no właśnie - ten brak skomplikowania w tym filmie mnie trochę bolał, po prostu wszystko było do bólu proste...
Szkoda też, że De Niro starzeje się w takim 'stylu', no ale cóż...
Lagoo, bo Ty bys chcial/a trudniej wiecej. Frank, R. De Niro, mial wiele cech negatywnych, jednak byly troszeczke ukryte. Przypatrz sie moze pozawalowemu obiadkowi przed burza, tam jest najwiecej. Ale jest ich tez wiele w innych miejscach. Ja ten film obejrzalem pierwszy raz, na niewielu filmach lza mi sie w oku kreci wiec wiem, ze kolejny raz nie musze go ogladac. 8/10 tylko dlatego, ze sa lepsze pozycje w tej kategorii ale 8 u mnie to bardzo duzo :) Natomiast wszystkim zdecydowanie polecam, jesli nie na teraz to proponuje za kilka lat i do skutku. Skutek bedzie, obiecuje :)