Wszyscy mają się dobrze

Everybody's Fine
2009
7,0 34 tys. ocen
7,0 10 1 33717
6,5 11 krytyków
Wszyscy mają się dobrze
powrót do forum filmu Wszyscy mają się dobrze

Dzisiaj oglądnęłam film "Wszyscy mają się dobrze" (Everybody's Fine)

Jest to film "z tych życiowych" gdyż mówi o samotności, relacjach międzyludzkich, kłamstwie,relacjach miedzy rodzicami, upływającym czasie,odkrywaniu własnego siebie,mówieniu prawdy...
Główny bohater rusza w podróż, która nie okazuję się zwykłymi odwiedzinami swoich bliskich by dowiedzieć się czy "wszyscy mają się dobrze"bowiem napotyka on obce mu sytuacje i ludzi, co zmienia jego spojrzenie na wiele spraw i na siebie samego.
Jak powiedziała jedna z napotkanych osób przez bohatera " ...Ludzie się zmienili i życie się zmieniło..." na końcu ukazuję się nam prawda jak bardzo dla niego samego.

Myślę,że niektórzy mogą odnieść te relacje przedstawione w filmie do własnych; bynajmniej na mnie ten film wywarł większe emocje gdyż tak właśnie się stało w moim przypadku, stąd parę łez się polało ( dobrze,że oglądałam go w zaciszu domowym sama..wrażliwce tak mają hihi).

Tak się zastanawiam, czy film może nam uświadomić to kim jesteśmy?, jakimi wartościami sie kierujemy w życiu ...?

Co więcej: świetna rola Roberta de Niro, oprawa muzyczna podnosząca nastrój filmu.
Ps:
Jeśli ktoś ma ochotę na nutkę sentymentalizmu to polecam bo warto..zobaczyć czy "wszyscy mają się dobrze.."