Wszyscy mają się dobrze

Everybody's Fine
2009
7,0 34 tys. ocen
7,0 10 1 33717
6,5 11 krytyków
Wszyscy mają się dobrze
powrót do forum filmu Wszyscy mają się dobrze

Wreszcie Robert De Niro nie gra w komedii czy akcji, ale w czymś na serio. "Wszyscy mają się dobrze" to obyczajówka niegłupia, dobrze zagrana, dająca do myślenia. Ilu to starszych ludzi zaczepia sprzedawców mówiąc im o swoich dzieciach, wnukach, chorobach? Ile to dorosłych dzieci "ściemnia" rodzicom jak to dobrze im się powodzi, podczas gdy w rzeczywistości jest znacznie gorzej? Kawałek prawdziwego życia, plus powściągliwa, ale sugestywna gra De Niro stanowią o klasie tego filmu.

ocenił(a) film na 8
silentviper

Świetnie napisane, podciągnę w górę żeby osoby sprawdzające opinie przeczytały coś innego od "nudny", "nużący", "długo się ciągnie". Film nie jest dla każdego, ale tych, którzy lubią filmy obyczajowe gorąco zachęcam do obejrzenia tego filmu. Wciągający obraz plus dobra rola De Niro.

użytkownik usunięty
dorota10

Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, że ten film jest remakiem filmu Giuseppe Tornatorego. Według mnie oryginał z Mastroiannim w roli głównej jest o wiele lepszy niż wytwór pana Jonesa. Nie znaczy to, że remake w ogóle mi się nie spodobał.

ocenił(a) film na 9
silentviper

Film jest rewelacyjny. Mądry i skłaniający do refleksji scenariusz, dobre zdjęcia oraz znakomity De Niro. Polecam.

ocenił(a) film na 10
silentviper

Takie właśnie filmy lubię! Spłakałam się przy nim jak głupia... Niezwykle mądry, życiowy film! Polecam każdemu kto potrafi przyjrzeć się głębiej temu filmowi i zobaczyć jego piękno.