Właśnie wróciłam z pokazu przedpremierowego i muszę przyznać, że film jest naprawdę wart obejrzenia! To bardzo dobry dramat obyczajowy, zmuszający do refleksji na temat odsuwania od swojego życia starszych ludzi. Bardzo dobre kreacje aktorskie i zdjęcia (zwłaszcza scena grilla przy burzy). Warto zobaczyć, polecam!
co to jest właściwie pokaz przepremierowy? jeśli już obejżałaś ten film to jak puszczenie go potem można nazwać premierą? nie rozumiem tego
Kwestii nazewnictwa nie potrafię Ci wyjaśnić, natomiast pokazy przedpremierowe są bardzo częstą praktyką. Chodzi o to, by tak naprawdę nakręcić jeszcze większe zainteresowanie danym filmem. Cytat: "Zazwyczaj pokazy przedpremierowe nie są dostępne dla szerokiej publiczności - są one najczęściej przygotowywane dla krytyków filmowych bądź teatralnych oraz dziennikarzy, którzy mogą na podstawie tego pokazu napisać recenzję jeszcze przed oficjalną premierą danego filmu."
Kiedyś pokazy były zarezerwowane głównie dla dziennikarzy filmowych, teraz również "szeregowy" widz może się na nim pojawić, wygrywając np. bilet na jakimś portalu (jak ja wczoraj). Można też na niektóre pokazy kupić bilet, ale to i tak jest dla małej ilości osób (np. tylko jeden seans w danym kinie). Moim zdaniem takie pokazy są taką nagrodą dla kinomaniaków, którzy nie mogą się już filu doczekać :)
Na pokaz przedpremierowy dostają się tylko osoby z zaproszeniem, a na premierę może iść każdy kto kupi bilet.
Teraz już niekoniecznie, bardzo wiele kin wprowadza pokazy przedpremierowe, gdzie każdy (kto zdąży oczywiście) może sobie kupić bilet. W Warszawie chyba prym w tej kwestii wiedzie Kino Atlantic, gdzie co najmniej raz w miesiącu są prapremiery.
Też polecam z całego serca. Bawiłam się w kinie świetnie. Jeżeli ktoś nastawia się na dobry, ciepły film z dużą dozą humoru to z pewnością się nie zawiedzie. Doskonały na poprawienie nastroju.
Świetny film, godny polecenia, zmuszający do przemyśleń. Niby dramat ale z akcentami komediowymi. Fajna gra aktorska, szczególnie Roberta De Niro. Jeszcze raz polecam.
Bardzo dobry, przyjemny, a zarazem poruszający film
Najlepsza scena w całym filmie była chyba ta w ktrej DeNiro siedział przy stole z dziećmi i andchodziła burza - świetnie zrobione
Wspaniały film,dotykający problemów codziennego życia a zwłaszcza tej szarej jego części, której nie zawsze potrafimy lub nie chcemy dostrzec.Na tle wszystkich megaprodukcji, którymi w ostatnim czasie jesteśmy zarzucani jest to film subtelny,wzruszający i zmuszający do refleksji.Dziękuje,że ktoś robi jeszcze takie filmy.Oczywiście Robert De Niro nie zawodzi.Perfekcyjnie skonstruowana,świadoma w każdej sekundzie kreacje, którą stworzył jest rzeczywistym obrazem człowieka zmagającego się z emocjami.Jeden z tych filmów, o którym dłuższe pisanie nie ma sensu – bo to jest film do przeżywania.Polecam!
Podpisuję się pod tym co napisałeś obiema rękami. Szkoda jedynie, że już teraz rzadko się robi takie filmy, przemawiające w swojej prostocie. Na dokładkę mamy tu jeszcze piękne zdjęcia. Gorąco polecam!
Obiema ręcami się podpisuję. Poszliśmy z żoną na komedię, a film zaj... daleki od komedii. Przez pół projekcji miałem łzy w oczach. Bardzo prawdziwy. Sądzę, że wyszedłem z kina jako lepszy człowiek.
Potwierdzam wspaniały film. Też oczekiwałam komedii, a to był bardzo dobry film i do tego niesamowita kreacja De Niro.
podpisuje się pod resztą, naprawdę warto iśc na ten film. Ocena według mnie wielce zaniżona. 8/10 jak na taki gatunek.
Genialna gra aktorska, świetne zdjęcia oraz montaż jako całości. Dużo przemyśleć, fajnie wprowadzone wątki humoru, duzo momentów wzruszenia. Polecam
Świetny film. Podpisuję się pod wszystkimi. Bardzo wzruszający i głęboki film. Było wiele momentów wzruszających, ale gdy De Niro zobaczył obraz syna (ten z magazynu) już nie wytrzymałem...
POLECAM!
Film dobry, z bardzo dobrą rolą De Niro i nie tylko. Szczególnie dobrze zagrał aktor grający dorosłego Davida:) a tak na poważnie to polecam wszystkim. Może dać do myślenia.
PS. Na seansie siedziałem prawie sam na sali, a była to taka pora, że powinno być zdecydowanie więcej ludzi. Czyżby niedoceniony??
Świetna historia, świetne zdjęcia, świetna muzyka i świetna obsada (De Niro, Barrymore, Rockwell, Beckinsale). Bardzo smutny ale z pocieszającym happy endem. Film ten przeszedł bez echa a szkoda bo to bardzo dobra i wzruszająca produkcja. Jeden z ciekawszych filmów jakie oglądałem w tym roku. Dlatego ode mnie 9/10
Wystarczy luknac na imdb - jak wol stoi, ze to dramat. Ogolnie spodziewalem sie komedi, co plakat zdecydowanie sugeruje, jednak mimo iz nie lubie dramatow, film ogladalo sie calkiem znosnie - jednak obsada robi swoje. Swystko pieknie gdyby nie to zakonczenie - typowa hollywoodzka papka - mogli zakonczyc na szpitalu, ew. galerii.
7/10