Podobało mi się w tym filmie to że było pokazane co każdy (no prawie każdy) z domowników sądzi o Adamie. Swoją drogą Lucy miała straszne siostry. Jednak najbardziej nie podobało mi się postępowanie Adama To naprawdę najbardziej niemoralny film jaki wpadł w moje ręce jak znacie jakiś podobny PODAJCIE!!!!! Wtedy zmienię zdanie bo film był ogólnie dobrze zrobiony więc może wtedy się od niego odwale. POZDRO!!!!
dla mnie właśnie te siostry były najlepsze, a przecież to że Adam pomógł im trochę zrozumieć świat (choć w dość osobliwy sposób) świadczy o nim bardzo dobrze. Bo przecież chyba nikt nie zakładał, że to będą jakieś dłuższe związki. I tak wszystko zakończyło się szczęśliwie, bo Laura wreszcie znalazła fajnego faceta, z którym poszła na ślub swojej siiostry.
i te ostatnie słowa adama przed kosciołem, ze teraz wszystko zaczna od nowa daja nadzieje ze sie skonczy to co było przed....
Tego samego dnia ogladalem 'Wszystko o Adamie' i 'Meet Joe Black' i moraly byly calkowicie odmienne - w pierwszym gl. bohater mowi, ze trzeba sobie zostawic miejsce na tajemnice, ktorych nie wyjawi sie partnerowi, natomiast w drugim tytule bohater dowiaduje sie, ze kochac, to znaczy dzielic sie z partnerem wszystkim i znac jego najczarniejsze sekrety. I co wy na to ;)?
Co do w/w filmu, to ani to komedia, a ni dramat, ani obyczajowy - a jednak warto, bo ma cos, co trudno uchwycic, a powoduje, ze jak za rok zobaczycie okladke/plakat/zdjecie z tego filmu, to sie usmiechniecie :). Pozdrawiam!