RUSH - Wyścig, 9/10 Rewelacja, naprawdę polecam obejrzeć! W dzień Kina poszedłem za praktycznie darmo (11zeta) do CC na Rush i nie zawiodłem się, było tak ku****o głośno, że adrenalina wprowadzała stan chaosu w organiźmie. Chciało się rzygać podobnie jak jeden z bohaterów przed wyścigiem żartuje, rzygać się nie chciało, nie było czasu.
PS: Fajne uczucie gdy pod koniec filmu, człowiek myśli sobie (czyt. ja), że dość dobra muzyka leci na podkładzie, że bardzo dobra muzyka hmmm, czy czasem Hans Z. tego nie komponował? I odpowiedź brzmiała twierdząco ;)
zatem chyba razem byliśmy 15/12/2013 na dniu kina na tym samym filmie! :))
poważnie jeden z lepszych filmów ostatniej dekady.., i to dotego/albo przez to, że życie napisało taki scenariusz....
gra aktorska pod każdym kątem i względem oddająca i wciągająca..
muzyka 10/10 !
sceny i efekty 100% w sam raz, nic przesadnego!
dialogi i sentencje z życia wzięte i dla życia....
nie może być takich filmów zbyt wiele, gdyż nie docenialibyśmy wtedy takich perełek...
oscar...? a co to ? jak dla mnie żaden wyznacznik dobrego filmu..... dla mnie dobrym wyznacznikiem jest 10/10 - jeśli choć niewielki odsetek filmwobsterów daje taką ocenę - musi coś w tym być...
jeśli muzykę komponuje arcymistrz, to musi coś w tym być....
jeśli scenariusz oparty jest na faktach i życiu wielkich sportowców..- to sami wiecie :) 100% inspiracja dla chłonnych czegoś ponad codzienność...
coś dodać? a może ująć?
cieszę się, że dane mi było dzisiaj obejrzeć "wyścig" :)
polecam :)))!!!