Zostałem wgnieciony w fotel przez ten film! Po prostu rewelacja i mistrzostwo świata :) Podchodziłem z lekkim dystansem, ale po sensie z pełną
odpowiedzialnością wystawiam 10/10.
Zgadzam się w 100 %. arcydzieło do którego będzie się wracać po latach, Ron Howard wykonał kawał roboty. Kreacje aktorskie, dozowanie napięcia, wykonanie i scenariusz na najwyższym poziomie. Film genialny - nic dodać nic ująć.
Wybaczcie ale jeśli używacie słowa arcydzieło w stosunku do tego filmu to raczej nie macie pojęcia jakie dokładnie ma znaczenie. Film jest po prostu dobry i nic poza tym, mnóstwo tanich chwytów pod publiczkę, ogranych schematów i naciąganych scen - taka trochę hollywoodzka papka dla małolatów i sezonowców. Jarajcie się dalej nie mam nic przeciwko ale za przeproszeniem nie pie#$%olcie, że ten film to arcydzieło.
Tak jak zastosowanie 3D przy Avatarze czy Grawitacji, które też rzekomo są arcydziełami? Zgadzam się, tam był tani chwyt, na który złapali sie widzowie. A Wyścig jest genialny
Arcydziełem można nazwać "Dogville", jest to film na ocenę co najwyżej 7/10 jest po prostu dobry, dobra gra aktorska, fajne ujęcia, ale do arcydzieła jemu daleko. Pozdrawiam
Zgadzam się. Przy słowach Nikiego na końcu filmu na całym ciele miałem ciary. 10/10
Jestem fanem F1 od lat i kilka filmow juz bylo o tej tematyce. Jednak ten mnie zabil. Kilka razy sie wzruszylem jak dziecko. Genialny film. Na pewno niezapomniany.
Na wstepie powiem tylko tyle, ze nigdy nie interesowalem sie Formula 1 ani innymi formami wyscigow samochodowych.
Powiem tak... ten film mnie zgwalcil swoja jakoscia i doskonaloscia. Genialny pomysl na pokazanie sportowej rywalizacji, znakomite tempo akcji ze swietna fabula, mistrzowskie zdjecia oraz montaz dzwieku. Ron Howard po raz kolejny udowadnia, ze jest perfekcjonista jesli chodzi o rezyserke. No i jako wisienka na torcie mamy dwie znakomite (jak nie trzy dorzucajac do puli role Alexandry Mari Lary) oscarowe kreacje Bruhla i Hemswortha. Na uwage zasluguje takze soundtrack - jest to jedna z najlepszych sciezek dzwiekowych Zimmera (obok TDK i Incepcji) w ciagu ostatnich 15 lat.
Na pewno obowiazkowa pozycja w mojej wideotece gdy tylko ukaze sie na BD.
Zanim wlaczylem "Wyscig" nie sadzilem, ze bede mial az tak wielka przyjemnosc z mozliwosci obcowania z najnowszym filmem Howarda... dla mnie jest to najwieksze zaskoczenie ubieglego roku i najlepszy film w calym 2013 roku.
A teraz drogie dzieci zamknijcie oczy...
Szanowna "Akademio"... FU*K YOU!!! Brak zadnej nominacji dla tego filmu wola o pomste do nieba. Obie kreacje aktorskie Bruhla i Hemswortha przycmiewaja zarowno Ejiofora jak i McConaugheya. To samo tyczy sie nominacji za montaz dzwieku, drugoplanowa postac kobieca czy zdjecia.
Arcydzieło?! raczej nie! Film dobry ale to wszystko. Na pewno nie trzymał w napięciu, przynajmniej mnie nie trzymał. Interesuję się trochę sportem i takich sytuacji- rywalizacji między sportowcami jest mnóstwo chociażby Małysz i Hanawald w skokach narciarski. Pamiętam jak cała Polska nienawidziła Niemca i rzucali w niego śnieżkami jak wjeżdżał na skocznie. Media stwarzały sztuczną niezdrową rywalizację między nimi, a oni się wzajemnie szanowali. Także uważam, że chociażby dlatego nie można nazwać tego filmu arcydziełem. Dodam, że przy oglądaniu arcydzieła zapamiętujemy również dobrą muzykę, której w tym filmie brak.... oprócz muzyki silników. Ponadto dla niektórych widzów z racji, że był to film biograficzny nie było elementu zaskoczenia, co powinno również charakteryzować arcydzieło. Pozdro. Ja daję 7
Brak dobrej muzyki? No heloł! Zabiłeś mnie tym stwierdzeniem. Zgadzam się z przedmówcą, to jeden z najlepszych soundtracków Zimmera ever.
Czasem tak bywa że wychodzisz z kina i za cholerę nie możesz sobie przypomnieć jak wyglądała muzyka, ale to świadczy raczej o tym że była dobrze dopasowana do filmu, a nie że była słaba...
Ja dałem 9/10. Film ten nie przejdzie do historii jak "Forest Gump" czy "Shawshank" (to są arcydzieła) ale jest to film bardzo dobry, a może nawet rewelacyjny. Trzymał w napięciu, piękne ujęcia, super gra aktorska. Jeżeli ktoś ocenia ten film jako "dobry" to oby więcej takich dobrych filmów, bo spełnił wszystkie oczekiwania jakie od filmu w dzisiejszy poniedziałkowy wieczór miałem.