Wyścig

Rush
2013
7,8 161 tys. ocen
7,8 10 1 161289
7,4 53 krytyków
Wyścig
powrót do forum filmu Wyścig

Zostałem wgnieciony w fotel przez ten film! Po prostu rewelacja i mistrzostwo świata :) Podchodziłem z lekkim dystansem, ale po sensie z pełną
odpowiedzialnością wystawiam 10/10.

ocenił(a) film na 10
martinos1985

Zgadzam się w 100 %. arcydzieło do którego będzie się wracać po latach, Ron Howard wykonał kawał roboty. Kreacje aktorskie, dozowanie napięcia, wykonanie i scenariusz na najwyższym poziomie. Film genialny - nic dodać nic ująć.

Grand23

Ja chcę drugą część, z Senną i Prostem :)

ocenił(a) film na 7
Grand23

Wybaczcie ale jeśli używacie słowa arcydzieło w stosunku do tego filmu to raczej nie macie pojęcia jakie dokładnie ma znaczenie. Film jest po prostu dobry i nic poza tym, mnóstwo tanich chwytów pod publiczkę, ogranych schematów i naciąganych scen - taka trochę hollywoodzka papka dla małolatów i sezonowców. Jarajcie się dalej nie mam nic przeciwko ale za przeproszeniem nie pie#$%olcie, że ten film to arcydzieło.

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

Zgadzam się, film jest po prostu dobry

ocenił(a) film na 9
Dzida_86

Tak jak zastosowanie 3D przy Avatarze czy Grawitacji, które też rzekomo są arcydziełami? Zgadzam się, tam był tani chwyt, na który złapali sie widzowie. A Wyścig jest genialny

Dzida_86

Używając Twojego języka...nie pie#$%ol, że ten film to nie arcydzieło ;)

ocenił(a) film na 7
martinos1985

Arcydziełem można nazwać "Dogville", jest to film na ocenę co najwyżej 7/10 jest po prostu dobry, dobra gra aktorska, fajne ujęcia, ale do arcydzieła jemu daleko. Pozdrawiam

kacha86

Dogville również jest arcydziełem, ale inego gatunku.

ocenił(a) film na 10
martinos1985

Zgadzam się. Przy słowach Nikiego na końcu filmu na całym ciele miałem ciary. 10/10

ocenił(a) film na 8
Froogo

Jestem fanem F1 od lat i kilka filmow juz bylo o tej tematyce. Jednak ten mnie zabil. Kilka razy sie wzruszylem jak dziecko. Genialny film. Na pewno niezapomniany.

użytkownik usunięty
martinos1985

Zgadzam się w 100% !

ocenił(a) film na 9
martinos1985

Niki Lauda->"lepszy jak oryginał" ba jak żywy a zdjęcia hmm perfect :)

martinos1985

Na wstepie powiem tylko tyle, ze nigdy nie interesowalem sie Formula 1 ani innymi formami wyscigow samochodowych.
Powiem tak... ten film mnie zgwalcil swoja jakoscia i doskonaloscia. Genialny pomysl na pokazanie sportowej rywalizacji, znakomite tempo akcji ze swietna fabula, mistrzowskie zdjecia oraz montaz dzwieku. Ron Howard po raz kolejny udowadnia, ze jest perfekcjonista jesli chodzi o rezyserke. No i jako wisienka na torcie mamy dwie znakomite (jak nie trzy dorzucajac do puli role Alexandry Mari Lary) oscarowe kreacje Bruhla i Hemswortha. Na uwage zasluguje takze soundtrack - jest to jedna z najlepszych sciezek dzwiekowych Zimmera (obok TDK i Incepcji) w ciagu ostatnich 15 lat.
Na pewno obowiazkowa pozycja w mojej wideotece gdy tylko ukaze sie na BD.
Zanim wlaczylem "Wyscig" nie sadzilem, ze bede mial az tak wielka przyjemnosc z mozliwosci obcowania z najnowszym filmem Howarda... dla mnie jest to najwieksze zaskoczenie ubieglego roku i najlepszy film w calym 2013 roku.

A teraz drogie dzieci zamknijcie oczy...

Szanowna "Akademio"... FU*K YOU!!! Brak zadnej nominacji dla tego filmu wola o pomste do nieba. Obie kreacje aktorskie Bruhla i Hemswortha przycmiewaja zarowno Ejiofora jak i McConaugheya. To samo tyczy sie nominacji za montaz dzwieku, drugoplanowa postac kobieca czy zdjecia.

martinos1985

Arcydzieło?! raczej nie! Film dobry ale to wszystko. Na pewno nie trzymał w napięciu, przynajmniej mnie nie trzymał. Interesuję się trochę sportem i takich sytuacji- rywalizacji między sportowcami jest mnóstwo chociażby Małysz i Hanawald w skokach narciarski. Pamiętam jak cała Polska nienawidziła Niemca i rzucali w niego śnieżkami jak wjeżdżał na skocznie. Media stwarzały sztuczną niezdrową rywalizację między nimi, a oni się wzajemnie szanowali. Także uważam, że chociażby dlatego nie można nazwać tego filmu arcydziełem. Dodam, że przy oglądaniu arcydzieła zapamiętujemy również dobrą muzykę, której w tym filmie brak.... oprócz muzyki silników. Ponadto dla niektórych widzów z racji, że był to film biograficzny nie było elementu zaskoczenia, co powinno również charakteryzować arcydzieło. Pozdro. Ja daję 7

ocenił(a) film na 9
michalszpak

Brak dobrej muzyki? No heloł! Zabiłeś mnie tym stwierdzeniem. Zgadzam się z przedmówcą, to jeden z najlepszych soundtracków Zimmera ever.

Czasem tak bywa że wychodzisz z kina i za cholerę nie możesz sobie przypomnieć jak wyglądała muzyka, ale to świadczy raczej o tym że była dobrze dopasowana do filmu, a nie że była słaba...

martinos1985

Ja dałem 9/10. Film ten nie przejdzie do historii jak "Forest Gump" czy "Shawshank" (to są arcydzieła) ale jest to film bardzo dobry, a może nawet rewelacyjny. Trzymał w napięciu, piękne ujęcia, super gra aktorska. Jeżeli ktoś ocenia ten film jako "dobry" to oby więcej takich dobrych filmów, bo spełnił wszystkie oczekiwania jakie od filmu w dzisiejszy poniedziałkowy wieczór miałem.