Wyścig

Rush
2013
7,8 161 tys. ocen
7,8 10 1 161287
7,4 53 krytyków
Wyścig
powrót do forum filmu Wyścig

Hunt vs. Lauda

ocenił(a) film na 10

Które podejście do życia/wyścigów Wam się bardziej podoba lub się z nim utożsamiacie? Z Nikim
czy Jamesem? :D

ocenił(a) film na 10
krisf1

Chyba tak trochę po środku .

ocenił(a) film na 9
krisf1

Bardziej James chociaż nie chciał bym paść na zawał w wieku 40-45 lat

krisf1

Można ich trochę podstawić pod dzisiejsze postacie Kimiego Raikkonena i ... nie wiem... Alonso?
Chociaż Alonso bardziej emocjonalnie podchodzi do wyścigów niż Lauda.
Kimi słynie z uwielbienia do postaci Hunta, aczkolwiek nie do końca zgodziłabym się z porównywaniem ich pod każdym aspektem. Czerpanie życia pełnymi garściami w myśl "Carpe Diem" ok, ale poza tym Raikkonen bardziej żyje "wyścigami" w każdym tego słowa znaczeniu i roli komentatora nigdy w życiu by się nie podjął. Nie posiada takiej charyzmy jak Hunt i raczej do tego nie dąży...

Z tych dwóch postaci każda miała w sobie coś dobrego, ale i upierdliwego. Najlepszy wybór byłby pośrodku.
Ja wybieram jednak Laudę, bo podobało mi się odwzorowanie jego historii przez Bruhla, a i na samą osobę Nikiego w dzisiejszych czasach można spojrzeć łaskawszym okiem. Ten "stary zrzędliwy piernik", jak niektórzy nazywają go obecnie, tak naprawdę wciąż pozostaje takim samym człowiekiem z utartymi przekonaniami nieomylności w swoich komentarzach :)