Wyścig

Rush
2013
7,8 161 tys. ocen
7,8 10 1 161287
7,4 53 krytyków
Wyścig
powrót do forum filmu Wyścig

Oskar?

ocenił(a) film na 9

Oglądając trailer myślę że ma szanse na Oskara za Efekty Specjalne. Czy ktoś się ze mną
zgadza?

użytkownik usunięty
AnthonyCole

Po trailerze trudno stwierdzić fakty ale w przypływie optymizmu można by powiedzieć że ma szanse na nominację. Aby zobaczyć czy mógłby dostać oskara musiałbym zobaczyć film.

ocenił(a) film na 9

Masz rację ale trzeba przyznać że ładnie się prezętuje :)

AnthonyCole

Grawitacja dostanie bez cienia wątpliwości.

ocenił(a) film na 9
AnthonyCole

Czy ja wiem? Aż tyle efektów sobie nie przypominam, większe wrażenie zrobiła na mnie charakteryzacja filmowego Laudy - moment po wypadku, kiedy leżał w szpitalu i późniejsze blizny. Ale czekam aż wejdzie do kin, bo oglądanie wersji 'zgranej' z kina to w przypadku takiego filmu świętokradztwo ;)

ocenił(a) film na 9
Furiatka_

To że jest ich mało to nie oznacza że nie może za nie dostać nagrody. Przypominam sytuację z Życie Pi.

ocenił(a) film na 9
AnthonyCole

O ile się orientuję, to akademia wybierając nominowane w tej kategorii filmy ogląda jedynie 15-minutowe fragmenty skupione na samych efektach specjalnych.

Chociaż "Rush" ma dobre efekty, nie wiem czy są one na tyle znaczące by zostać nominowanymi do Oscara. Zwłaszcza że będą musiały się zmierzyć z efektami "Hobbita 2", "Grawitacji", "Iron Mana 3" i zapewne "Pacific Rim" (wykorzystywane na planie modele wnętrza pojazdów były imponujące).

ocenił(a) film na 8
Furiatka_

Grawitacja wygląda tak realistycznie, że tych efektów niemal nie widać - to jest siła tego filmu ( oprócz genialnej kreacji Bullock)

ocenił(a) film na 9
Justyna0810

To raczej temat o Rush, nie o jakiejś tam Grawitacji. Mam nadzieję, że mimo wszystko Rush nie zostanie z niczym (nawet nominacje będa ok).

ocenił(a) film na 9
AnthonyCole

Za efekty nie. Ma dobre ale za efekty większe szanse ma "Grawitacja", może za muzykę i zdiecia.

AnthonyCole

Za efekty specjalne to na 100% Star Trek dostanie Oscara , Gravity może za zdjęcia, a Rush (Wyścig) na pewno dostanie co najmniej nominacje za najlepszy film :) znaczy takie są moje typy :)

ocenił(a) film na 9
ewek513

Również liczę że Star Trek będzie miał chociaż nominację :)

ocenił(a) film na 9
AnthonyCole

Ja bardziej liczę na nominacje za scenariusz, zdjęcia, muzykę, reżyserię oraz może za dźwięk, film i role męskie. Będę trzymał kciuki za ten film w jakiejkolwiek kategorii by nie był tam nominowany.