Dla mnie film na dyszkę z serduszkiem. Jeden z najlepszych filmów, jakie oglądałem. Postacie
ukazane są w bardzo dobry sposób, ten kontrast - bajka. Wszystko nakręcone tak, jak miało to być
zrobione. Wszystko raczej pokrywa się z faktami, czytałem o tym.
I bardzo mi się podoba, że wykorzystali w filmie, chociaż przez chwilę, Lancię 2000 Berlinę. Jestem wielkim fanem tej marki, i wiele to dla mnie znaczy. :D
Jestem własnie po seansie. film jest na pograniczu rewelacji z arcydziełem. Dawno nie oglądałem tak dobrego kina... Szczerze polecam !
Dla mnie również film jest genialny. Oscary na pewno będą. Jak nie za film roku to zdjęcia i za postać Niki Laudy.
Buahahaha! Dzięki za poprawę humoru! Widziała Pani Grawitację? Lubezki przeszedł samego siebie, w Rush zdjęcia są bardzo dobre, nie przeczę, ale w zestawieniu z maestrią kosmosu w Grawitacji to jak postawienie Malucha przy Ferrari. Co do drugiego planu kreacja Bruhla w żadnym stopniu nie zasługuje na Oscara. Rola dobra, zgodzę się, ale na statuetkę nie ma najmniejszych szans. Faworytami w tej kategorii są Leto za "Dallas Buyers Club" i ew. Fassbender za "12 Years a Slave".
Nominacje dla Rush pewnie będą, o statuetkach proszę zapomnieć, co najwyżej w kategoriach niższej rangi typu dźwięk czy montaż, aczkolwiek w tym elemencie również wygrywa Grawitacja.
W przypadku zdjęć w "Grawitacji" naprawdę ciężko mi stwierdzić ile wkładu miały ujęcia Lubezkiego, a ile efekty specjalne, które w filmie odgrywały ogromną rolę. Co do aktorstwa w "Wyścigu" również uważam że szanse są niewielkie - choć nie widziałem jeszcze "Dallas..." i "12 years..."-, ponieważ film wygrywa historią, a nie odgrywanymi przez aktorów rolami (mimo tego iż są również bardzo dobre), szans dla "Wyścigu" upatrywałbym w kategorii scenariuszowej, reżyserskiej, być może również w wymienionych przez Ciebie i po cichu (ponieważ aktualnie to mój faworyt) na statuetkę za najlepszy film. No i jeszcze za charakteryzację, gdyż Bruhl, Hemsworth, Alexandra Maria Lara oraz Favino niesamowicie przypominali swoich bohaterów.
Dallas i 12 years jeszcze nie widzialam. Czeka w kolejce. Nominacje powinny być na bank za Laude i zdjecia a jak będzie w finale zobaczymy. Grawitacja prędzej będzie filmem roku. Moze efekty, ale nie zdjecia.Ps. Dzięki za klasę. Mówienie na per Pani na filmwebie to rzadkość, praktycznie niespotykane :-)
nie zawsze Oskary wygrywają najbardziej na to zasługujący kandydaci więc może być różnie- zobaczymy