czyli szansa na Oscara jak najbardziej :)
Dla ludzi którzy zachorowali na ten film każda nominacja będzie za mało :-) Wszysko jest w tym filmie świetne ale ja najbardziej trzymam kciuki za nagrody dla Bruhla, bez jego spektakularnej gry film nie wzbudzałby aż takich emocji
oj bedzie ciezko , rozum mi podpowiada ze jednak Leto zgarnie ale nie bedzie mi przykro bo jego tez lubie
Oj tam, oj tam, na rozum to ten film i Daniel niemają szans na żadną nagrodę bo wydaje mi się że nie mieszczą się w kanonie reguł
świata filmu wg. Hollywood ale co tam, nominacja to i tak nieżle, przynajmniej film i aktora zauważono, A może w ramach kaprysu szanowne jury przyzna którąś z nagród wbrew swoim utartym regułom ? Ten film ma jedną wielką zaletę, jest mega pozytywny, zostawia widza z dobrymi emocjami, z poczuciem wygranej nawet pomimo przeżytych dramatów i za te emocje powinien dostać jakiegoś emocjonalnego Oscara :-))))
A propos: Daniel Brühl ma nominacje do Złotego Globu, Critics' Choice i Amerykańskiej Gildii Aktorów Filmowych za rolę... drugoplanową. Niby kto gra w tym filmie główną rolę, jeśli nie on?