3,4 51 tys. ocen
3,4 10 1 50570
1,7 18 krytyków
Wyjazd integracyjny
powrót do forum filmu Wyjazd integracyjny

Jeszcze nie oglądałam filmu, ale wkrótce zamierzam to zrobić, żeby rzeczywiście zobaczyć, czy to taka 'kolejna straszna polska porażka'. Powiem szczerze, że nie lubię takich komentarzy, a najbardziej ludzi, którzy oceniają film w ogóle go nie oglądając. Sugerują się tylko tym, że jest polski. Ajjjjć jak strasznie mnie to irytuje! Każdy ma swój gust - to oczywiste, ale czy nie zauważyliście, że większość z nas po prostu zawzięcie i bezpodstawnie krytykuje wszystko co jest polskie, nasze?? Powinniśmy być dumni z naszej kinematografii, nie tylko z dramatów, ale także z komedii, która jak sama nazwa wskazuje powinny bawić, a nie "oczyszczać" nas czy edukować. Najbardziej denerwuje mnie to, że filmy amerykańskie np. te gorsze (moim zdaniem) są wychwalane w niebogłosy, a polski film bardzo podobny, a często nawet lepszy ma po prostu średnią 3 lub 4. Dlaczego? Bo po prostu jest polski. Cieszmy się z tego co mamy, bądźmy dumni i chwalmy się innym krajom mówiąc, że Polska ma na prawdę sporo fajnych filmów! Nie mówię tu o owym Wyjeździe Integracyjnym, bo takowego jeszcze nie oglądałam. Także moje przesłanie jest takie - mniej zawiści i oblać się kubłem zimnej wody proszę.