Jeszcze nie oglądałam filmu, ale wkrótce zamierzam to zrobić, żeby rzeczywiście zobaczyć, czy to taka 'kolejna straszna polska porażka'. Powiem szczerze, że nie lubię takich komentarzy, a najbardziej ludzi, którzy oceniają film w ogóle go nie oglądając. Sugerują się tylko tym, że jest polski. Ajjjjć jak strasznie mnie to irytuje! Każdy ma swój gust - to oczywiste, ale czy nie zauważyliście, że większość z nas po prostu zawzięcie i bezpodstawnie krytykuje wszystko co jest polskie, nasze?? Powinniśmy być dumni z naszej kinematografii, nie tylko z dramatów, ale także z komedii, która jak sama nazwa wskazuje powinny bawić, a nie "oczyszczać" nas czy edukować. Najbardziej denerwuje mnie to, że filmy amerykańskie np. te gorsze (moim zdaniem) są wychwalane w niebogłosy, a polski film bardzo podobny, a często nawet lepszy ma po prostu średnią 3 lub 4. Dlaczego? Bo po prostu jest polski. Cieszmy się z tego co mamy, bądźmy dumni i chwalmy się innym krajom mówiąc, że Polska ma na prawdę sporo fajnych filmów! Nie mówię tu o owym Wyjeździe Integracyjnym, bo takowego jeszcze nie oglądałam. Także moje przesłanie jest takie - mniej zawiści i oblać się kubłem zimnej wody proszę.