6,8 118 tys. ocen
6,8 10 1 117740
5,1 42 krytyków
X-Men: Apocalypse
powrót do forum filmu X-Men: Apocalypse

Juz pierwsza scena, pompatyczna mieszanka Mumii i paru innych produkcji klasy B, nastawila mnie niezbyt optymistycznie. Tworcom ewidentnie zabraklo pomyslow, wiec wymieszali kilka zgranych i sprawdzonych, z czego niestety wyszla niesmaczna papka. Wiele scen wyszlo swietnie, ale kosztem innych, ewidentnie niedopracowanych. Jako wielki fan pierwszych czesci, jestem bardzo rozczarowany. Ta seria w moich oczach sie skonczyla.

ocenił(a) film na 8
jackob2001

Mumia nie była taka zła, a co to inni nie mogą pokazywać Egiptu kolego? :) Twórcy wzorowali się na komiksach, to jest baza. Seria dopiero się zaczęła dla mnie od Pierwszej Klasy jako dla fana X-men. Pozdro

Himiteshu

Oczywiscie ze moga pokazywac Egipt, ale razi infantylnosc tego przekazu. Mumii czy jakiegos Krola Skorpiona nie skomentuje, bo dla mnie to gorzej niz fatalne produkcje.
Co do komksow to sie nie wypowiem, nie czytalem X-Menow. Mysle jednak, ze te wszystkie pomysly na super bohaterow czy istoty juz dawno oderwaly sie od bazy komiksowej. Moze to wlasnie rozni nasze punkty widzenia.
Pozdro.

ocenił(a) film na 8
jackob2001

Każdy może interpretować ksiązkę, komiks czy cokolwiek innego na własny sposób i to jest właśnie fajne