Dobry film 8/10. Super gra aktorska Pierra Niney. Szkoda tylko, że tak po łebkach zrobiony. No ale
jak zmieścić wszystko w 1,5 h filmu?
prawda, zabraklo mi czegos w tym filmie. chociaz moze nie tyle zabraklo, co spodziewalam sie wiecej konkretnych faktow z jego zycia, mody itp., ale efekt i tak mi sie podoba. film jest piekny wizualnie, muzyki slucham ktorys raz i jestem pod wrazeniem, aktorsko - perfekcja. Pierre jest kapitalny i nie moge sie doczekac, az obejrze inne jego filmy, bo poki co widzialam zaledwie trzy. i nie dziwi mnie wcale, ze jest aktorem w Comedie Francaise, bo na ekranie jest zupelnie kims innym, jego glos, mimika, ruchy - naprawde zrobil na mnie wrazeie. :)
nie interesuje sie moda, wiec nie mam za duzej wiedzy o YSL, ale wydaje mi sie, ze film oddal to, co najwazniejsze, z jego zycia i wkladu w rozwoj mody. ciezko mi go ocenic w filmwebowskiej skali, ale w efekcie dalam 7/10 + 1 za gre Nineya. jestem ciekawa drugiego filmu o YVS, ktory jeszcze nie jest dostepny w polskich kinach. ;)
Wystraczyłą mi ta biografia. Informacji dostałem sporo, a przy okazji przyblizyłem się do świata mody co może nie często mi się zdarza,
Nie rozumiem tylko tej rewolucji w "świecie kobiet" - po prostu pokazał kobietom, że mogą nosić garniaki ;) poza tym fajny entuzjasta
życia, hedonista, też bym tak chciał ...