Czytając komentarze na temat tego filmu dochodzę do wniosku, że ten film podoba się tylko dziewczynom, które raz na jakiś czas, tylko przy koleżankach mówią jacy to faceci są podli. Szyderczo i na siłę śmieją się z takich durnych filmów, jakim jest "Teeth", by pokazać jakimi to są feministkami, jak to faceci je źle traktują. Po czym galopują jak młode gazele do domu by znów dać się przelecieć. Nie tylko my jesteśmy rządni seksu. Nie mówcie mi chociaż, że film ukazuje jak to elektrownie atomowe szkodzą bo chyba się pochlastam.
Film jest beznadziejny, zrobiony tylko pod wyżej wymienioną publikę. Chory, ohydny, obleśny, w ogóle nie śmieszny. Żaden wymieniony gatunek filmowy, moim zdaniem nie może być przypisany temu filmowi.
Wystawiłem ocenę jaką wystawiłem tylko dlatego, że widziałem kilka jeszcze gorszych filmów. No cóż, czasy świetności kinematografii chyba po prostu mijają przez co jest mi niezwykle przykro.
Ten film miał głębsze przesłanie! Nawet kilka:
1. Elektrownie atomowe szkodzą.
2. Siła rażenia katastrofu w Czarnobylu dotarła NAWET do USA.
3. Można się nauczyć czegoś o mitologii kobiecego ciała.
I ostatnie, najważniejsze: NIE ŁADUJ NA SIŁĘ.
Chciałbym napisać do producenta i poprosić o zwrot moich 90 minut, które niestety bezpowrotnie, dzięki temu "dziełu", uleciały w niebyt. Gwoli ścisłości, film ten podsunął mi kolega twierdząc, że to dobra komedia. Dowiedziałem się przed chwilą, że sobie ze mnie zażartował podle, nie mogąc sobie poradzić z traumą, po obejrzeniu tegoż.
Elektrownie atomowe same w sobie nie szkodzą, odpady radioaktywne juz
tak. A co do Czernobyla to radze ci obejrzeć film "Bitwa o Czarnobyl"
albo poczytać na jakiś mądrych stronach o tym. Co do filmu...nie
przepadam za czarnymi komediami.
Aha, zapomniałem.. I odpowiadając bardziej merytorycznie na Twój post... Zgadzam się w 100%. Kobiety są feministkami i mówią o równouprawnieniu tylko wtedy, kiedy jest im wygodnie.
A czasy świetności kinematografii? Ogólnie chyba jest ok, a tego typu filmu to łyżka dziegciu w beczce miodu...
proszę. podajcie mi tytuły gorszych filmów bo nie uwierzę. xD
niewiem jak go okreslić. zaraz po obejrzeniu skasowałam. obejrzałam do końca jedynie dlatego ze nielubię tak przerywac w połowie, chociaż zdarzyło mi sie np. 'silent hill' nie byłam w stanie do końca obejrzeć, jak dla mnie beznadziejny, 'teeth' również coś koło tego. niekiedy tak głupi ze aż śmieszny.
Proszę, obejrzyj chociażby film pt.: "Władca Pierścionka", w tedy będziesz widział/a skąd wzięło się słowo "ścierwo".
Tytułów nie podam, ale mogę rzucić nazwiskiem-kluczem: Uwe Boll. Po jakikolwiek jego film byś nie sięgnęła, okaże się miliard razy gorszy od „Zębów”. Aczkolwiek wspomniany już „Władca pierścionka” też jest okropny, ale nie aż w takim stopniu jak filmy Uwego B.
Mnie tam się „Zęby” podobały – lubię zryte kino B klasy, zwłaszcza w konwencji horroru, więc seans wspominam miło, aczkolwiek i tak osobiście za lepszą produkcję uważam japońską „Zabójczą piczę”. Ale wiadomo, remaki z reguły są gorsze od oryginałów.
ciekawostka-
w RPA stosuje sie jako obrone przed gwaltem
rodzaj aplikatora dopochwowego,ktory dziala jak wlasnie te zeby pcchwowe.
W penis w trakcie penetracji wbijaja sie metalowe elementy,ktore moga byc
potem tylko usuniete przez chirurga.
A poza tym-'zeby pochwowe' to bardzo powazne schorzenie u kobiet i
nie ma sie co smiac;))
Dlatego z checia zobacze film poswiecony temu malo znanemu zagadnieniu.
Jest gorszy film od tego, także horror: KLESZCZE!!! Bardzo długo staraliśmy się by zdobyć ten film. Tegp samego dnia, kiedy go obejrzeliśmy się go pozbyłam, bo jeszcze ktośby przez przypadek znów włączył. To jest film o gigantycznych kleszczach, które zmutowały się na wskutek nawozu z hodowli konopii.
Kobiety,o ktorych mowisz nie sa feministkami,to raczej przyszle kury domowe udajace wyzwolone,bo jest to w modzie.
Od razu mi sie przypomina historia z ksiazki Orwella 'Brak Tchu' jak to europejska gosposia narzeka jak to kobiety arabskie musza byc zniewolone a sama zyje w otwartej klatce i nie zamierza jej opuszczac.
Jednak to juz dyskusja na inne forum...
Dzieci chcą być traktowane jak dorosłe, gdy nie pozwalamy im czegoś robić. Ale oczywiście nie chcą np. pracować jak dorośli, sprzątać domu. Tak samo jest z feministkami i ich równouprawnieniem.
Ludzie są różni i dobrze! Żadne politycznie poprawne kłamstwa nie powinny tego ukrywać.
Zgadzam sie z tobą kobiety mówia o równouprawnieniu gdy np trzeba śmieci
wyrzucić. Wydaje mi się że to po prostu już sie tak przyjeło ze NIBY
kobiety są słabsze i maja mniejszą władze na swiecie choć jest na odwrót
( moze niekońecznie kiedyś)
Faceci byli,sa i beda podli-bo taka ich rola spoleczna;)
A poza tym nikt nie potrzebuje dobrotliwych,slabych,wiec nie zdolnych
do przetrwania w okrutnym swiecie.
A seks to prymitywny instynkt,zawsze beda lecialy bezmyslnie jak gazele;))
bardzo mi się podoba dyskusja tu prowadzona
film oceniłem na 5/10 bo ani przy nim nie usnąłem ani też mnie nie porwał
taki film z założenia jest zryty i zgadzam się z tym że pan Uwe Boll kręci gorsze filmy (chociazby ze tylko POSTAL ma byc z zalozenia tak zryty jak ZĘBY to cała reszta tych "arcydziel" uważana jest przez niego za POWAŻNE) jednakże oceniac ZĘBY jako "dobry" jest nieporozumieniem....
Jednak 'Seed' Uwe Bolla nie byl scierwem.
Nie wszystkie jego filmy sa szmirami...
No to ja oceniam ten film jako bardzo dobry. Lubię pokręcone historie, łączenie różnych, nieprzystających do siebie gatunków. Tutaj dokładnie to dostałem. Nie oceniam wyżej jedynie dlatego, że mimo wszystko jest to totalna bzdura.
Najmocniejsze strony tego filmu to dwuznaczne teksty ("już jadłam") i zakończenie pozwalające snuć domysły co też będzie dalej - aż chciałoby się obejrzeć kontynuację.
o tak 'Zeby 2-masowa mutacja',ta elektrownia atomowa moglaby odegrac jakas role i dobry rezyser zamiast takiego sobie horroru moglby zrobic z tego genialna czarna komedie na miare 'Reanimatora' czy bardziej znanej 'Martwicy Mozgu'.
Zgadzam się. Można by zrobić z tego film o gatunku gore i byłby pewnie o wiele lepszy. A jeśli chodzi o "Martwice Mózgu"... w końcu Peter Jackson reżyserem ;)
A mi się właśnie podoba to, że tu nie ma właściwie gore. To byłoby proste rozwiązanie, a tak jest bardziej zaskakująco.