tytuł mam nadzieję chwytliwy ;>
Abstrahując od jakości tego filmu, chciałbym się dowiedzieć, do kogo bardziej ten film trafił, lub nie trafił.
Np. Kobieta może potraktować ten film, jako ciekawe przedstawienie pewnych problemów, lub może być zniesmaczona, tym że to film oparty o humor waginalny i o płaskim przestawieniu problemu.
Więc prosiłbym o wpisanie w poście tylko swojej płci/plus albo minus. Opcjonalnie - nie wymagane, uzasadnienie. (to ostatnie jest mi potrzebne do odpowiedniej interpretacji wyniku tej quasi ankiety.
Na razie ciekawie... :) Chociaż do tej pory, za mało głosów, żeby wyciągnąć jakieś wnioski :)
Też uważam wyniki za ciekawe i czekam na więcej głosów :) Gra aktorska i realizacja pozostawiały wiele do życzenia ale film i tak wydał mi się śmieszny i oryginalny. A może uwiódł mnie ten "dyskretny urok feministyczny" opisany w recenzji redakcji :P Bardzo wiele osób nie rozumie nawet idei tego gatunku stąd ciekawe filmy jak zęby czy czarna owca dostają bardzo marne oceny jako horrory.
yeah,film w którym penis ściele się gęsto,a kobieta pokazuje całemu rodzajowi męskiemu środkowy palec!to lubię!
kobieta ++
Facet, choć wolałbym określenie chłopak po grób :D
Jak dla mnie dobry film, oryginalny, ładnie nakręcony, absurdalny i zabawny. Trochę zalatuje mi to Cronenbergiem w wydaniu komediowym. Nie doszukiwałbym się tu zbyt wiele feminizmu, ale tak po prawdzie, to nie pamiętam aż tak dobrze fabuły.
kobieta +
Co do tego feminizmu, to niby można by się go tam dopatrywać, ale jednak dosyć mocno na siłę, więc ja bym się pod tym nie podpisywała i nie sądzę by to miało jakiś wpływ na lepszy odbiór przez kobiety. Dla mnie to po prostu fajna komedia z oryginalnym pomysłem. Nie jakaś komedia romantyczna, których nie trawię, czy typowa komedia dla nastolatków, tylko wreszcie coś nowego. Jest zabawnie wariacka. Zwłaszcza, że jeszcze zawiera te kwestie wstrzemięźliwości przedślubnej itd. Ogólnie udana mieszanka.
Nie wiem czy panów ogólnie mniej ten film bawi. Może trochę mocno ich przeraża :) Może odruchowo biorą to wszystko bardziej na serio. Albo/i może co niektórzy widzą w tej pannie czystą głupotę bez elementu zabawności. Dla mnie ona wypadła groteskowo (i ogólnie cały film to taka satyra na wiele nastoletnich zachowań jak i dylematów), ale część widzów być może odbiera to bardziej dosłownie - jako obraz przedstawiający głupotę młodych ludzi. Może stąd takie złe oceny. A wspomniana "Czarna owca" mi w ogóle się nie podobała .
Biedna ta ankieta, rok czasu minął i tak mało głosów, by wyciągnąć z nich jakieś wnioski :)
Jak zwykle wpasowałam się w Twój gust Eleonoro! :) Patrząc na ocenę filmu na fw zakładałam, że to kiepski gore, a okazało się, że to świetna komedia. Zasługa w tym przede wszystkim głównej bohaterki, której miny bywały rozbrajające. Jako kino czysto rozrywkowe - jak najbardziej! Jeśli ktoś się dopatrzy nuty feminizmu - niech ma ;)
Ja jestem jak najbardziej na +
Mężczyzna -
Nie z powodu niby feminizmu, ale po prostu dlatego, że to koszmarnie głupi film.