PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=200968}

Złoty kompas

The Golden Compass
2007
6,3 75 tys. ocen
6,3 10 1 74675
4,9 23 krytyków
Złoty kompas
powrót do forum filmu Złoty kompas

Jak wszyscy więdzą Pullman stworzył całą trylogię, a ,,Złoty Kompas", jest jej pierwszą częścią...
Czy możemy liczyć na kolejne części?

ocenił(a) film na 10
miki20061

Tak, tylko opóźnia się praca, bo będzie nowy scenarzysta i reżyser... Witz robi sobie przerwę, bo zależy mu najbardziej na reżyserowaniu 3 części... W marcu będą szukać Willa :) A mają już gotowe plenery, secnografię, dajmony, prawie wszytsko, podobno nawet już mają tytułowy Nóż, ale nie chcą nic mówić na jego temat... Nawiasem mówiąc możemy się spodziewać "Magicznego noża" przed końcem następnego roku :)

ocenił(a) film na 7
eklers

Tak, też gdzieś słyszałem, że druga część ma być w przyszłym roku. Jest na co czekać.

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

Tylko, że wtedy musieliby zacząć kręcić w tym roku. Czy wiecie coś na ten temat? I Jak z obsadą? Czy aktorzy powrócą? Nicole kręci teraz nowy film, więc raczej może się nie załapać na rolę p. Coulter (choć z drugiej strony w 2. części jej jej bardzo mało)

ocenił(a) film na 7
Sparkling1986

W dzisiejszych czasach same zdjęcia nie trwają długo, czasami kilka tygodni. Za to postprodukcja(montarz, tworzenie efektów specjalnych, muzyki)to etap długotrwały, obejmujący kilka miesięcy. Być może Nicol Kidman wystarczyłoby kilka dni na odegranie swojej roli(przepraszam za spekulacje, ale nic konkretnego nie wiem).

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

Zdjęcia do 'Złotego kompasu' trwały 3 miesiące. To raczej dość skomplikowana produkcja więc zajmuje troche wiecej czasu. Zresztą slyszałem, że JEŚLI zaczną kręcić to obie części od razu (podobny zabieg zrobiono z trylogią 'Władcy Pierścieni' kręcąc zdaje się od razu 3 części). Tak więc nie liczyłbym na wczesną premierę (co nie znaczy ze jej nie chce;). Ponadto nie ma żadnych oficjalnych wiadomości odnoście dalszych części - są jedynie takie, że studio porzuca na razie pomysł kontynuacji 'Złotego kompasu'...

miki20061

A nie myślicie, że mogą (niestety) nie zrobić reszty - ze względu na "bla,bla" (za przeproszeniem) papieża?

ocenił(a) film na 7
Penelopa_3

Jeśli już, to raczej ze względu na słabe wyniki finansowe pierwszej części.

ocenił(a) film na 7
Krzysiu011089

Dokładnie, a raczej słabe wpływy w USA.

Sparkling1986

A z tymi filmami to nigdy nie wiadomo...Czy będzie następna część czy nie..."powinna" być, bo pierwsza część nie jest skończona...Lira wiezie kompas do ojca, ale czy nakręcą dalszą część to nie wiadomo...Bo np."Eragona" nie nakręcono..

ocenił(a) film na 10
AliceVampir

Mam wiadomości potwierdzone w 100%!!! Nicole będzie Marisą, zakończenie 1 części będzie wstępem do 2, bo nie chcieli robić takiego "dziwnego" zakończenia (to nie moje zdanie), a Willa zaczynają szukać w marcu... wreszcie...

ocenił(a) film na 7
eklers

A możesz podać jakiegoś linka do stronki z tymi informacjami?

AliceVampir

Na szczęście... Łagodnie mówiąc (pisząc) nie był raczej wybitny...

Penelopa_3

Do mojej poprzedniej wypowiedzi - o "Eragonie" piszę.