Zły porucznik

The Bad Lieutenant: Port of Call - New Orleans
2009
6,4 27 tys. ocen
6,4 10 1 27461
6,4 19 krytyków
Zły porucznik
powrót do forum filmu Zły porucznik

Jestem na nie

ocenił(a) film na 7

Po pierwsze ostatnie produkcje Herzoga jeśli chodzi o filmy długometrażowe są zaledwie średnio dobre, poza tym gdzieś jest chyba granica, której się nie przekracza. Zrealizowany za grosze film Ferrary, który do dziś wzbudza kontrowersje, który podzielił publikę, ma być tematem remaku?Nie interesuje mnie, czy to nawiązuje do oryginału czy też tworzy nową historię, ale jeśli Herzog zamierza iść taką drogą, znaczy się, że się skończył.
Zawsze uważałem go za reżysera, który nie podąża śladami mainstreamu, chyba, że robi ten film tylko dla pieniędzy, bo jest okazja zarobić, w dupie ma sztukę, zaś na co naprawdę go stać to pokaże w tym filmie z Lynchem.

ocenił(a) film na 7
TURSKI

"pokaże w tym filmie z Lynchem."

napisałbyś coś więcej, brzmi ciekawie

Co do "rimejku" Herzoga, ja jestem bardzo ciekaw co z tego będzie, fabuła podobno ma być inna. Dlatego czekam z dużymi nadziejami, ponadto uważam że "Rescue Dawn" to był świetny film.

ocenił(a) film na 7
GhostFace

Pododno (tzn. filweb tak podawał) najnowszy obraz, czyli
My Son, My Son, What Have Ye Done wyprodukuje David Lynch, ale nie wiem nic konkretnego, muszę pogrzebać na jego stronce.
A co do tego rimeju, to wciąż nie mam zdania, film obejrzę, ale czuję , ze to tylko skok na kasę.