Zaciemnienie

The Blackout
2009
2,8 782  oceny
2,8 10 1 782
Zaciemnienie
powrót do forum filmu Zaciemnienie

Lichy horror sci-fi, w którym L.A. zostaje nawiedzone na Wigilię przez watahę krwiożerczych stworów. Reżyser wyraźnie stara się przedstawić swoją historię śmiertelnie serio, ale pod jego batutą kuleją niemal wszystkie elementy: aktorstwo jest na poziomie opery mydlanej, dialogi durne, zachowania postaci - nielogiczne. Na dodatek co rusz bije się tu widza po oczach tandetnymi efektami CGI. Potencjał jakiś był, ale wykonanie zawodzi na całej linii. Do tego stopnia, że miejscami całe to przedsięwzięcie budziło we mnie skojarzenia z produkcjami niesławnej wytwórni Asylum. Różnica jest taka, że tamci kręcą bezwstydne gnioty celowo i z premedytacją, a tutaj widoczne są pewne chęci stworzenia filmu z prawdziwego zdarzenia. Szczere czy nie, wiadomo co jest nimi wybrukowane.

Caligula

Wyjątkowo trafny komentarz.Nic dodać nic ująć. Jako szary widz tylko mogę powiedzieć,że najbardziej mnie wkurzało alogiczność zachowań postaci i te sceny rozrywania ludzi,krew.No nie,może to miało uatrakcyjnić grozę filmu,a u mnie budziło tylko niesmak.