Zakochani widzą słonie

Voksne mennesker
2005
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10857
6,2 4 krytyków
Zakochani widzą słonie
powrót do forum filmu Zakochani widzą słonie

Podobnie, jak wiele innych osób tu piszących, obejrzałem go z polecenia i również czułem lekkie ukłucie niedosytu. Ale nie dlatego, że film mnie zawiódł - o nie. Właściwie to jest piękny, ale po prostu nie wiem, co o nim sądzić. Jest taki leniwy, nie stawia żadnych tez, nawet hipotez - takie (slow) moving picture. Przesuwa nam przed oczami piękne obrazki... i tyle. Za to jak piękne. No ale przede wszystkim pozostawia błogosławiony mętlik w głowie. Właściwie to pierwszorzędne kino.

ocenił(a) film na 1

NUDA! NIEPOROZUMIENIE! NIE WARTO ZASIADAć ZA TELEWIZOREM! Początkowo myślisz, że film może być całkiem fajny bo to nowa produkcja a jest czrno-biała. To wzbudza zainteresowanie widza. Ale już po kilku minutach orientujesz sie że film jest nudny, masz jedak nadzieje że sie rozkręci:nie licz na to. Tragedia!!! A i jeszcze jedno: jeśli chcecie obejrzeć film o miłości to on jest o wszystkim tylko nie o tym. STRATA CZASU A CZAS TO PIENIąDZ l;)KULFON^^

ocenił(a) film na 1
megifed

Podpisuje się pod tym nudy Koliberku:* jak my to znieśliśmy oglądać ;-)

ocenił(a) film na 6
kosiarz1987_2

Mi początkowo film bardzo się podobał. Ogólny klimat i taka dziwna senność. Jednak po pewnym czasie zaczęło mnie to nużyć, choć nie przekreślam tego filmu całkowicie i uważam, że jest całkiem niezły.

Warto poczekać na jedną kolorową scenę w tym filmie,zupełnie inny klimat,mi kojarzy się trochę z hawaje oslo,Bergmanem,czeskim kinem,warto obejrzeć!

ocenił(a) film na 8

Bardzo piękny. I bardzo slow jak to określiłeś:) I nie jestem do końca pewna czy to wad czy zaleta. Czerń i biel jak najbardziej na plus. Zupełnie nie rozumiem komentarza jednego z użytkowników, że to opowieść zupełnie NIE o miłości...:/ To jedna z historii najbardziej o miłości... pięknej miłości:) podobało się!!!:)