Film był naprawdę bardzo zabawny i jako komedia spełnił swoją rolę. Tak ,wielu ludzi powie, że "Due Date" jest tak naprawdę kopią "Kac Vegas", lecz mnie nadal taki pomysł na zrobienie filmu bawi :) Nie rozumiem tylko dlaczego znajdują się osoby, które piszą strasznie negatywne oceny, opinie na temat tego filmu, wówczas gdy na seansie na którym byłem cała sala co kilka minut wybuchała śmiechem. Myślę, że każdy dość wyluzowany człowiek, który co jakiś czas umie pożartować, znajdzie w tym filmie bardzo dużo powodów do otwierania buzi w celu śmiania się. Poza tym w filmie często pokazywana jest "trawka", oczywiście w pozytywny sposób, myślę, że to dobra droga w celu zalegalizowania marihuany, bo przecież dużo ludzi nie wie tak naprawdę jak działa ganja, a poprzez tak masywny przekaz jakim jest kino, niektórzy ludzie otworzą się na legalizacje :) Peace
Jak najbardziej zgadzam się z Tobą. Byłam z przyjaciółkami na wczorajszej premierze i cały czas zwijałam się ze śmiechu. Pozostali również, a sala była pełna. Zabawne i świetnie wyreżyserowane sytuacje to coś co uwielbiam! W porównaniu do polskiego "szitu", ten film zasługuje na komediowego Oscara! Podobno film jest dobry, gdy myśli się o nim również po wyjściu z kina, więc, jak dla mnie, najlepsza komedia roku!
Prawdę mówiąc poszłam na ten film tylko dla RDJ, ale to co zobaczyłam przeszło moje oczekiwania. AVE.
Tak jest, fajna wyluzowana komedia, akcja z niedźwiedziem ze kierownicą czy z masturbowaniem się przed snem to może nie zbyt wymyślny humor ale dalej bardzo zabawne. Szczególnie polecam dla ludzi którzy nie będą szli do kina z nastawieniem na jakieś górnolotne poczucie humoru.