6,6 155 tys. ocen
6,6 10 1 154547
5,7 34 krytyków
Zanim odejdą wody
powrót do forum filmu Zanim odejdą wody

9/10

użytkownik usunięty

polecam wszystkim którzy nie boją sie obrażania świetości, mają w d...ie polityczną poprawność, popierają legalizację miekkich narkotyków i uwielbiaja absurdalny humor.
warty swoich pieniędzy

....a poza tym kto sie masturbuje przez 35min??????

ocenił(a) film na 8

i to przed snem.....

ocenił(a) film na 5
yuppie80

Dla mnie ten scenariusz to akurat "popłuczyny" po Kac Vegas i to rzutuje na odbiór tego filmu. Ale jeśli podejść do niego bez żadnej iideologii, to można się pośmiać. Dla mnie 5/10.

anyerpenno

Może nie warto podchodzić do tego filmu w ten sposób? "The Hangover" i "Due date" to dwa oddzielne filmy i tego się trzymajmy :)

ocenił(a) film na 5
Purslane

Nie oszukujmy się, gdyby nie Hangover to ten film nigdy by nie powstał. Jedyna różnica między nimi to to, że w Hangover jeden "spięty" facet miał zdążyć na ślub, a w tym inny "spięty" facet ma zdążyć na poród żony. W obu filmach pojawia się postać tłustego, nieogolonego, "postrzelonego" greka, który na końcu okazuje się być mądrzejszym niż się wydawał. Jeśli dodać do tego przygody z policjantami,mało wybredne poczucie humoru(masturbacja i miękkie narkotyki), motyw dorosłych facetów przeżywających przygodę życia i ogólnie motyw drogi, i podróży przez kraj, a nawet plakaty, które w obu produkcjach były bardzo podobne (poobijani i brudni bohaterowie stoją z głupkowatymi minami), to jasno można dostrzec, że w filmie chodziło tylko o wyciśnięcie kasy z fanów Kac Vegas. Na plus muzyka, reszta to niestety kopia.

anyerpenno

To w takim razie czemu w ogóle wybrałeś się na ten film?

ocenił(a) film na 5
Purslane

Bo nie było innej komedii, a po obejrzeniu Let me in (polecam z całego serca) miałem ochotę na coś weselszego i bardziej optymistycznego. Z drugiej strony nie przypuszczałem, że zaledwie po półtorej roku od stworzenia Kac Vegas powstanie film do niego tak podobny i do końca miałem nadzieję, że jednak Due Date okaże się być czymś bardziej oryginalnym. Ale jak napisałem: z braku laku...