Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Genialny!

ocenił(a) film na 8

Jak dla mnie najlepszy film tegorocznych Oskarów. Fantastyczna fabuła i genialny w swojej roli Rourke. Historia upadłej gwiazdy, która straciła zdrowie, szacunek, córkę, ale nie straciła swoich fanów i przyjaciół zapaśników. Podupadły Randy nie jest w stanie wrócić do "normalnego" życia, bo żeby do niego wrócić musiałby porzucić ring, bez którego nie wyobraża sobie życia. Film genialny, ponieważ zmusza widza do współczucia bohaterowi w taki sposób, że każdy mały sukces Randy'ego jest w cieniu następującej później dużej porażki. Koniec filmu tylko wzmacnia moją opinię o filmie, bo wśród wielu pięknie kończących się historyjek, dobrze jest obejrzeć czasem dramat, w pełni znaczeniu tego słowa. Moja ocena 10/10, bo jest to jeden z najlepszych filmów jakie widziałem.

ocenił(a) film na 8
Jiler

Bilans życia, rachunek sumienia. Gorzki film. Świetnie zagrany. Pytanie" czy sam Mickey Rourke tak zakończy?" a pamiętacie "Dziką Orchidee?

antena_2

Film jest świetny :) Świetna gra Mickeya, swoja drogą film fabularnie przypomina troszkę najnowszą odsłonę Rockiego

Kamien89

Film zrobił na mnie bardzo duże wrażenie,racja są pewnie podobieństwa pod względem fabuły do nowego Rockiego ale Zapaśnik zostawia go daleko w tyle 8/10.

ocenił(a) film na 8
Jiler

Filmy silny przede wszystkim rolą Mickeya Rourka (było mu łatwiej bo zagrał niejako samego siebie). Inna urzekająca rzecz film - prostota wyrazu, praca kamery (proste środki, efekt niezwykle wymierny). Daje ocene 7,1, ale czuję że będzie rosło.