Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Nie mogę się doczekać tego filmu z moim ulubionym aktorem i świetnego reżysera i po tylu dobrych opiniach! Jak wiecie coś na temat jego "prawdziwej" premiery, to dajcie znać.

ocenił(a) film na 9
Zygfryd666

USA, Australia i Wlk. Brytania 15 stycznia. Niemcy 26 luty, a Polska...? sam jestem ciekawy...

ocenił(a) film na 9
supamc

Kurcze...wybrałbym się jednak do kina, bo zapowiada się rewelacja - najbardziej oczekiwany przeze mnie film.

ocenił(a) film na 10
Zygfryd666

film bedzie rewelacyjny ale do kina sie niewybiore, obejrze... inaczej :) za to równie mocno wyczekuje "Wolverine" z Jackmanem i dla swietnych efektów juz napewno do kina pójde :)

ocenił(a) film na 9
Walker_

Wolverine'a też chętnie zobaczę - bardzo lubię tą postać i jej historię ;)

Zygfryd666

Polska premiera na ustalona przez dystrubutora SPInka została ustalona na 13 marca. Mam nadzieję, że jeszcze się zmieni na wcześniejszą.

ocenił(a) film na 9
Rafalek89

Jeśli się zmieni, to na późniejszą....
Tak jest zawsze w tym pięknym <expressis verbis> kraju.

Zygfryd666

Ostatnimi laty filmy, które miały najwiecej nominacji do Oscara są u nas puszczane zawsze w dużym opóźnieniu. Sądze że jest to związane z tym aby film najpierw wzbudził zainteresowanie, informacjami na temat nominacji, żeby dystrybutorzy mogli zarobić więcej kasy

ocenił(a) film na 9
Black_Smog

Chore.

Rafalek89

ja pieeeeee
13 marca? a czemu akurat ten dzień?
jest jakiś ważny powód?
rocznica obalenia komuny?

sir_edd_cook

No widocznie na wtedy dystrybutor będzie mógł dostarczyć kopie do kin...z resztą pamiętajmy, że data polskiej premiery nie jest uzależniona tylko od polskiego dystrybutora, ale także od producentów w USA. W samych Stanach ten film wchodzi dopiero dzisiaj czyli w środę 17 grudnia i to zaledwie do 4 kin, czyli premiera limitowana.Co jakiś czas będzie zwiększana ilość kopii.

ocenił(a) film na 4
Rafalek89

być może przyspieszą premierę jeśli film zdobędzie jakieś nominacje do Oskara. Rok temu było tak np. w przypadku ''Aż poleje się krew''. Dla mnie to numer jeden w oczekiwanych. 98 fresh do 2 rotten na RT. W tym dwie negatywne brzmią właściwie pozytywnie;)

ocenił(a) film na 4
GhostFace

''W tym dwie negatywne brzmią właściwie pozytywnie;)''

recenzje brzmią

ocenił(a) film na 8
Zygfryd666

Też jestem niepocieszony datą premiery.
W sieci pojawiła się właśnie wersja DVDSCR (wersja wysyłana często do członków jury - mogą pojawiać się napisy o tym, że nie jest to kopia do dystrybucji/momentami obraz może być czarno-biały) i, nie mogąc się doczekać, taką zapewne niedługo obejrzę.