Nie mogę się doczekać tego filmu z moim ulubionym aktorem i świetnego reżysera i po tylu dobrych opiniach! Jak wiecie coś na temat jego "prawdziwej" premiery, to dajcie znać.
USA, Australia i Wlk. Brytania 15 stycznia. Niemcy 26 luty, a Polska...? sam jestem ciekawy...
Kurcze...wybrałbym się jednak do kina, bo zapowiada się rewelacja - najbardziej oczekiwany przeze mnie film.
film bedzie rewelacyjny ale do kina sie niewybiore, obejrze... inaczej :) za to równie mocno wyczekuje "Wolverine" z Jackmanem i dla swietnych efektów juz napewno do kina pójde :)
Polska premiera na ustalona przez dystrubutora SPInka została ustalona na 13 marca. Mam nadzieję, że jeszcze się zmieni na wcześniejszą.
Jeśli się zmieni, to na późniejszą....
Tak jest zawsze w tym pięknym <expressis verbis> kraju.
Ostatnimi laty filmy, które miały najwiecej nominacji do Oscara są u nas puszczane zawsze w dużym opóźnieniu. Sądze że jest to związane z tym aby film najpierw wzbudził zainteresowanie, informacjami na temat nominacji, żeby dystrybutorzy mogli zarobić więcej kasy
No widocznie na wtedy dystrybutor będzie mógł dostarczyć kopie do kin...z resztą pamiętajmy, że data polskiej premiery nie jest uzależniona tylko od polskiego dystrybutora, ale także od producentów w USA. W samych Stanach ten film wchodzi dopiero dzisiaj czyli w środę 17 grudnia i to zaledwie do 4 kin, czyli premiera limitowana.Co jakiś czas będzie zwiększana ilość kopii.
być może przyspieszą premierę jeśli film zdobędzie jakieś nominacje do Oskara. Rok temu było tak np. w przypadku ''Aż poleje się krew''. Dla mnie to numer jeden w oczekiwanych. 98 fresh do 2 rotten na RT. W tym dwie negatywne brzmią właściwie pozytywnie;)
Też jestem niepocieszony datą premiery.
W sieci pojawiła się właśnie wersja DVDSCR (wersja wysyłana często do członków jury - mogą pojawiać się napisy o tym, że nie jest to kopia do dystrybucji/momentami obraz może być czarno-biały) i, nie mogąc się doczekać, taką zapewne niedługo obejrzę.