Zapaśnik

The Wrestler
2008
7,2 117 tys. ocen
7,2 10 1 117280
7,8 52 krytyków
Zapaśnik
powrót do forum filmu Zapaśnik

Rozczarowałam się."Amerykański" w złym tego słowa znaczeniu. Niezła gra aktorska,owszem,ale nic poza tym. Dialogi
straszne! I w ogóle, niby chce opowiedzieć ciężką historię, która sprawi,że nie będziemy mogli zasnąć, ale nie bardzo
mu to wychodzi.

ocenił(a) film na 9
megiczarnobiala

Bo to jest całkiem prosta historia, nie widzimy upadku człowieka, ale człowieka już upadłego. Fantastyczne zdjęcia- coś jak dogma. Film nie przedstawia świata wymyślonego, ale Amerykę od zaplecza, tak jak zaplecze w mięsnym:) Gra aktorska- po kilku latach stwierdziłem, że jest rewelacyjna, nie ma złej roli, nawet klienci w supermarkecie grają fantastycznie. Dialogi- nie są to tyrady jak u Tarantino, ani też sztuczna mowa jak w polskich serialach. Dialogi są genialne, bo całkowicie autentyczne- tak mówią na ulicy ludzie. Film jest jak dokument- Micky nie gra zapaśnika, On nim w tym filmie jest.

luka_grobl

Oj,do dogmy to "Zapaśnikowi" daleko. Tak samo nie zgadzam się, co do "naturalności" dialogów. "Nienawidzę Cię!Znowu Ci zaufałam, a Ty mnie zawiodłeś" nie wiem, na jakich ulicach ludzie tak mówią, ale na pewno nie na tych, po których ja chodzę :)

ocenił(a) film na 9
megiczarnobiala

u mnie sąsiedzi za ścianą tak gadają- jak się zdradzają ;)

ocenił(a) film na 9
luka_grobl

haha u mnie tez a i ja czasem tak mowie :D

ocenił(a) film na 9
Viljar

czasami jeszcze dodadzą kilka epitetów- ty szmaciarzu (no ale tutaj córka z ojcem gadała)

ocenił(a) film na 5
megiczarnobiala

Temat wyeksploatowany to nie ma co się dziwić,że coś mogło nas zaskoczyć. Dialogi też nie były takie straszne..wydaje mi się,że przesadzasz.

ocenił(a) film na 4
megiczarnobiala

Naprawdę uważasz ze gra aktorska jest tu dobra? W wielu niektórych scenach dialogi wyglądają jakby były odgrywane na próbie....
Ogólnie niezły fil z kiepskim wykonaniem i niedopracowanym scenariuszem