Dokładnie, to było najlepsze możliwe zakończenie skłaniające do zastanowienia się nad nim. Film rewelacyjny.
a ja myślę że umarł. choćby słowa Ajatolli "nie rób tego Ram"
dla mnie film rewelacyjny - świetnie pokazana reżyserka walk wrestlingu - John Cena schowaj się, znamy twój sekret xD .
życie odrzuconego zapaśnika naprawdę porusza. a końcówka świetna - zwł. jak mówi , że żyje tylko dla fanów, że tu jego miejsce, że dla nich zrobi wszystko. 10/10 ode mnie
Sam decydujesz. :) Sam możesz sobie wyobrazić jak to się skończyło. Ja lubię sobie wyobrażać, że przeżył to, a potem zobaczył Pam i już wiedział, że to że wtedy zniknęła to nie dlatego, że ma go w d*** tak jak świat. Chociaż wiem, że to naiwne. Z drugiej strony, gdyby pokazane było, że umarł na ringu to końcówka byłaby za bardzo łzawa i kiczowata. Tak jest idealna. Wszystko wskazywało na to, że Randy nie przeżyje tej walki, ale cały film pokazywał, że to twardy bydlak. :) Lubię sobie wyobrażać, że przeżył i ułożył sobie jakoś życie.
masz rację, że to naiwne, ale... też tak to chcę sobie wyobrażać, bo mi z tym lepiej. Przeżył i ułożył sobie życie z Pam, a córka w końcu też mu wybaczyła. O to mój happy end
Sam Mickey zapytany w "Inside the Actors Studio" o to, co się stało z Randym po tym jak ekran staje się czarny, powiedział: "I hope he dies".
" wtedy zniknęła to nie dlatego, że ma go w d*** tak jak świat" - wydaje mi sie, ze sie mylisz. On wie, ze Pam nie ma go w d... - inaczej by nie przyjechala i nie probowala ratowac. On zrozumial, ze go kochala i wlasnie dlatego nie mogla patrzec jak umiera. Dlatego odeszla. Stad ten usmiech na jego twarzy, jakby mowil "szkoda, ze juz za pozno".
Film genialny, aktorstwo wybitne.
Jak dla mnie chodziło w końcówce o to, że to czy przeżył czy nie nie było najważniejsze. Ważna była ta jego decyzja o walce do końca bez względu na konsekwencje i jego gotowość na ewentualną śmierć.
"To ty, ty i ty decydujesz, kiedy skończę" - tak zwraca się do widowni przed walką. to my jesteśmy tą widownią i to my po ostatniej scenie filmu możemy decydować w jaki sposób skończył. dla mnie to otwarte zakończenie jest w tym przypadku najlepsze.