Nie słucham takiej muzyki, rzygam nią po prostu. I mam świadomość, że ma w kraju wielu miłośników, którzy ją lubią, dobrze się przy niej bawią. Ale nie interesują mnie opinie podobnych do mnie sceptyków o tej muzyce! Niech ktoś napisze jaki to jest film, jako produkcja ekranowa. Jak grają aktorzy, czy ciekawy scenariusz, itp. Bo chcę wiedzieć. A sam nie pójdę.
mniej lub bardziej merytoryczne komentarze oceniały ten film na 4, 6 lub 8 gwiazdek, w niektórych opiniach twierdzą że jest nieźle i film ciekawy, w innych że jest tak sobie albo słabo, wniosek z tego płynie taki że wybitne dzieło to to nie jest ale można obejrzeć jak się chce
Wybitne dzieło to nie jest, ale ogólnie ogląda się naprawdę dobrze, chociaż brakuje mi tam więcej szczegółów dotyczących powstawania samej muzyki. Są pokazane początki piosenkarza, jak zaczynał śpiewać zagraniczne covery, a potem dziura w życiorysie i od razu zostaje gwiazdą. Nie ma momentu, gdy zaczynać śpiewać własne polskie piosenki; jak do tego doszło, że powstały utwory oryginalne śpiewane przez Akcent. Nie jestem fanką disco polo. To muzyka użytkowa, do tańca, ale ma swoich wielbicieli i należy to uszanować. Jest spokrewniona mocno z techno, która też jest do podrygiwania na dyskotece, a nie do zachwycania się. Szkoda, że w filmie nie wykorzystano muzyki wykonywanej przez piosenkarza, gdyż aktorzy w filmie słabo radzili sobie ze śpiewaniem.