Pewnie olejecie ten post ciepłym moczem, tak samo jak olaliście mój poprzedni post proponujący wprowadzenie funkcjonalności (nawet pies z kulawą nogą spośród administratorów nie powącha własnego serwisu - mówię tu o tym poście: http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Captcha+przy+rejestracji%2C+logowa niu+i+dodawaniu+ocen.,1299820 ).
Jestem jednym z WIELU (nawet bardzo wielu) użytkowników którzy są niezmiernie zirytowani tym co dzieje się na Waszym serwisie w kwestii trollowania ocenami.
Jeśli którykolwiek z administratorów filmwebu twierdzi iż takiego problemu nie ma, niech przejrzy sobie strony niektórych filmów (choćby anime Mushishi - ocena na imdb: 9/10, filmweb ledwo 7 z groszem a najdłuższy topic w komentarzach brzmi "wyrzućmy to gówno z top100 co to w ogóle jest" [pisownię poprawiłem] ).
Moja propozycja brzmi: przy wystawieniu oceny odpowiedzieć na TRZY LOSOWE PYTANIA z treści filmu żeby zweryfikować czy użytkownik faktycznie film oglądał. Wiem że to użytkownicy tworzą strony filmów więc jeśli pytania nie zostały dodane, system jest stary, w innym wypadku stosujemy nowy.
Tak, doskonale zdaję sobie sprawę że walę grochem o ścianę bo ostatnio administrator zajrzał na ten parszywy serwisik żeby wrzucić nowy banner z pół roku temu ale po prostu nie mogę wytrzymać patrząc na bandę zasmarkanych dwunastolatków udających wielkich krytyków filmowych i odpalających program AutoIt który spamuje za nich ocenami.
Dziękuję i nie pozdrawiam, spadam na ImDB
Trochę skomplikowana propozycja, myślę, że lepiej by było gdyby konta nieaktywne od powiedzmy 5 miesięcy automatycznie były likwidowane z wszelkimi konsekwencjami, a więc i ocenami.( taka zmiana w regulaminie). Uporządkowałoby to sytuację i zniechęciło wszystkich kombinatorów.
Likwidacja kont to wg mnie zły pomysł ...
Konto mam od jakiegoś czasu, i zdarzały mi się przerwy w korzystaniu z filmwebu z różnych przyczyn: wyjazdy gdzie nie było dostępu do internetu, lub danych do logowania, brak potrzeby logowania się za każdym razem itd. Trochę szkoda by było żeby oceny został zlikwidowane bo się nie zalogowałem przez 5 miesięcy .
Popieram poprzednika. Też zdarzały mi się przerwy z korzystania z filmwebu m. in. wtedy gdy portal tak strasznie zamulał, że po prostu nie chciało mi się tu wchodzić ale po jakimś czasie pojawiłem się tu i nie byłbym zadowolony gdyby ktoś usunął mi konto, a co do pomysłu założyciela tematu to jest on bardzo dobry. Niestety już trochę filmweb poznałem i nie wiem czy ktoś "z góry" odpowie na ta propozycje...
filmweb nadal zamula ;] tylko odrobinkę malutką mniej niż kiedyś ;] ale to i tak czasami mnie odrzuca na wchodzenie na filmwb a przynajmniej wejscie na swój profil mimo powyłaczania wielu funkcji i mimo programowi do blokad reklam strona ciężko chodzi ;] na profil i stronę startową wchodzę tylko gdy naprawdę muszę ;]