Jak mam połączyć swoje stare konto na filmwebie z tym "stworzonym" w trakcie autoryzacji facebooka? albo jak mam przenieść tam swoje statystyki i dane?? nie wiem kto to wymyślił ale zamiast zakładać nowe konta wystarczyło by uruchomić mechanizm publikowania treści na tablicy fb i tyle, a co teraz mam nagle po kilku latach przesiadać się na nowe konto bo ktoś tak to sobie wykminił? bez jaj..
Zgadzam się z przedmówcą. Integracja z facebookiem to świetna rzecz, jednak nasze konta działające na filmwebie od lat mają mase zapamiętanych ustawień jak filmy, ulubione itd... Cięzko teraz wszystko rzucić i przesiąść się na nowe konto. Przydała by się jakaś opcja połączenia kont..
No i elegancko :D Widze że progres jest :) Konta połączyć już się da. Wprawdzie żadnych bonusów z tego powodu nie widać ale przynajmniej się da :P
najpierw się wyloguj, zaloguj się na facebook, przejdź do filmweb. Klikninij na fbconnect (logowanie poprzez facebooka). Powinien pojawic się komunikat:
Ten email jest już przyporządkowany do konta w filmweb (chodzi o email z facebooka). I potem pytanie. Czy chcesz połączyć konta. :)
po połączeniu kont, w którym miejscu na fb można znaleźć własne statystyki..?
teoretycznie połączyłem konta, ale ani na profilu fb nie widzę nic związanego z filmwebem, ani na filmwebie nie widzę niczego, co wiązałoby mnie z fb :/
Wydaje mi się że musisz mieć taki sam email zarejestrowany na fb i na filmwebie. W momencie jak jestes wylogowany na filmwebie a zalogowany na facebooku i wybierasz opcje logowania przez facebook - filmweb pyta Cię czy połączyć konta.
edit
// sorry za podwójny post ale coś filmweb nawala :
ehh, no tak, czyli wszystko jasne :D w facebooku miałem zarejestrowane 2 maile kontaktowe, a w filmwebie był zarejestrowany jeden z nich, stworzyły się 2 niezależne konta o różnych @ które teraz w żaden sposób nie chcą ze sobą współpracować :D próba zmiany maila na fw kończy się komunikatem "adres jest już zarejestrowany" a wywalenie z facebooka jednego z adresów nic nie dało. Szkoda że nie można usunąć konta z panelu ustawień, mocno by to ułatwiło sprawę a tak preferencje które były aktywne podczas pierwszej rejestracji z fbconnect nie raczą się aktualizować, ehhh droga przez mekę :D tak czy siak, dzięki za odp, może z czasem coś ruszy :D
hmmm. ja teoretycznie połączyłem konta, jednak ani na fb nie widzę niczego, co by na to wskazywało, na filmwebie tym bardziej. jak się wyloguję i kliknę na zakładkę facebook przy logowaniu po prostu przechodzę zalogowany do strony głównej.
gdzie an fb powinny znajdować się np. oceny filmów, które obejrzałem?
heh, to fakt, connect jest(poprosiłem mailowo o usunięcie konta i połączyłem je na nowo) ale jak na razie nic z tego nie wynika :D
Popieram, popopieram!
Dołączcie FW do tablicy FB.
Dodajcie panel jakie informacje mają się tam pokazywać i będzie git.
Mam dwa pytania - Jak zrobić powyższe? tzn już dodałem FW aplikację na tablicę, ale nie widzę ustawień
i czy mogę znajomych z fb mieć na Filmwebie?
dokładnie, i ja myślałam, że to będzie na zasadzie: ocenię film, a na tablicy fejsbukowej będzie post 'alicja oceniła film sraki na tyle i tyle punktów'. nie ma :<
na FB jest aplikacja FW (wejdźcie w swoje ustawienia aplikacji w prawym górnym rogu i tam ją znajdziecie). Ale po przejściu do aplikacji dostajemy pustą stronę. jestem zawiedziona. Nie chce mi się dodawać ulubionych filmów na FB, poza tym to zaśmiecanie strony INFO. Z drugiej strony wchodzić na FW tylko dla filmów robi się już nudne.
Skoro regulamin zmieniacie to powinna być możliwość zmiany usunięcia konta w profilu! A jak regulamin jest chujowy to się go nie przestrzega po prostu!
Czy to o czym wspomniała emotionalheartcore jest w końcu dostępne? Od dłuższego już czasu próbuję to znaleźć lub dowiedzieć się czegokolwiek i nic. Nie widzę żadnej opcji, żeby moje oceny, czy to co obejrzałem, pojawiało się na fb. U znajomych też nigdy nic takiego nie zauważyłem. Domyślam się, że nie istnieje taki rodzaj synchronizacji. Będę jednak wdzięczny za potwierdzenie.
Czy ktoś może mi wyjaśnić co daje mi zalogowanie się na FW poprzez connect coś tam? Bo ja szczerze powiedziawszy nie łapię co tam ma być, co jest? Sorry za odgrzanie tematu po roku, ale lepiej to niż zakładać nowy. Tak więc jaka jest różnica między logowaniem normalnym a tym connect.
a jeśli kliknełam na filmweb ,że lubię dany film i teraz chcę go usunąć to co zrobić? wcześniej była opcja 'nie lubię' wiecie o co mi chodzi? :P
nie chodzi o to ze lubie jakaś stronę z filmem :p tylko o
Zobacz co łączy z tym filmem Twoich znajomych. Znajdź ich poprzez Fejsa i zalogowałem się przez to werrrrrrrrrrr
Minęło już trochę czasu od ostatniego wpisu. Czy coś w tej kwestii się zmieniło ? Mamy jakieś korzyści z połączenia kont ?
Bardzo bym chciała, żeby moje obejrzane filmy na filmweb zsynchronizowały się z tymi, które widoczne są w profilu na facebooku. Droga ekipo Filmweb. Czy da się coś z tym zrobić?