Witam!
Korzystam z serwisu od około miesiąca i od kiedy tylko pamiętam mam problem z
wyświetlaniem się paska oceny filmu. Używam Google Chrome i prawie za każdym razem
(w 90% przypadkach) gdy otwieram stronę danego filmu, ładuje mi się wszystko bez
problemów oprócz paska ocen, na którym cały czas wyświetla się symbol czy też
animowana ikona że coś się ładuje. Trwa to w nieskończoność i tylko odświeżenie strony
pomaga w tej sytuacji. Chcąc więc ocenić film czy też dodać do "chcę obejrzeć" muszę
praktycznie zawsze dwa razy wejść na tą samą stronę. Dlaczego tak się dzieje?
Proszę o jakieś rozwiązanie tego problemu bądź ewentualne wskazanie powodu
występowania takiego zjawiska gdyż jest to dosyć irytujące.
Z góry dzięki.
Problem może tkwić w łączu internetowym , strony Filmwebu są dość obficie rozbudowane i niekiedy może wystąpić problem z całkowitym otwarciem strony. Sprawdź też czy nie masz dodatków antyspamowych w przeglądarce, jeśli są ich odpowiednie skonfigurowanie powinno rozwiązać problem.
Przyznam, że łącze generalnie mam bardzo szybkie 20 Mb. Mam też zainstalowanego adblock-a w Google Chrome. Po dodaniu strony Filmweb do wyjątków bądź też całkowitym wyłączeniu jest bez zmian niestety.
Może więc to przez nadto rozbudowane strony. Trudno jakoś to przeżyję :)
Dzięki.
Ja mam podobnie. Używam google chrome i również nie mam możliwości oceniania filmu, chyba że odświerze (czasem raz lub czasem nawet dwa razy), jakoś przeżyje z odświeżaniem :)
Również potwierdzam problem. Ale nie może być tak, że użytkownicy Chrome "mają problem". Na pewno coś da się z tym zrobić.
Dobrze, że inni użytkownicy też zgłaszają ten problem. Czym więcej osób zgłosi, tym większa szansa na to, że filmweb spróbuje naprawić ten błąd.
Póki co, u mnie nic się nie zmieniło, wciąż muszę dwukrotnie odświeżyć stronę aby pasek ocen się załadował.
A może to taki sposób, na podwojenie licznika odwiedzin serwisu przez każdego użytkownika ?
U mnie to samo, prawie zawsze muszę odświeżać stronę, niekiedy po dwa razy, to zniechęca do korzystania z serwisu. I też używam Chrome.