Poszukuję filmu który zapadł mi w pamięć, a nie znam tytułu. To film o upośledzonym chłopaku, którego okrutna matka zmusza do mordowania prostytutek. Z czasem zakochuje się on w pewnej pięknej dziewczynie i chce przestać zabijać i uwolnić się od tej chorej matki. Czy ktoś zna tytuł tego filmu? Proszę o pomoc

Jazda32

Długi strzał, ale może? A Noite das Taras II (1982)

"(1) "Solo de Violino" ("Violin Solo")

In São Paulo, the bank clerk Rodrigo (Ênio Gonçalves) is an aspirant violinist with deep psychological problems and a serial-killer of prostitutes that lives with his unpleasant and dominating mother Débora (Wanda Cosmo). When Rodrigo was a child, he had witnessed the abusive and humiliating treatment of his mother to his father, who was a professional violinist that played in cheap bars. When Rodrigo meets his next door neighbor in a bus, she discloses that she is in love with his music and him. But Rodrigo has difficulties to control his killing impulses.

Directed by Ody Fraga, this melancholic psychological drama has good story, performances and cinematography but with a disappointing open conclusion. My vote is six."

underground73

Niestety to nie to. Film o który mi chodzi był z pewnością nakręcony w obecnych czasach

Jazda32

Czyli odpadają lata 70. i 80. na pewno? Częściowo podobne motywy są również tutaj:
https://www.filmweb.pl/film/Sza%C5%82-1972-1322

underground73

Ten z pewnością jest od 2010 roku wzwyż

Jazda32

Może spróbuję opisac dokładniej. Film jest o młodym jakby upośledzonym chłopaku, który łączy się ze swoją matką lub babcia przez kamerkę internetową. Karze mu ona sprowadzać młode kobiety (najczęściej prostytutki) do domu i je zabijać i torturować. Wszystko to dzieje się na oczach tej matki przez kamerkę internetową. Ten chłopak po pewnym czasie poznają młodą piękna dziewczynę i spedza z nią czas. Zakochuje się w niej i chce skończyć z zabijaniem i przede wszystkim uwolnić się od tej matki, która go dręczy i każe zabijać. Nie obejrzałem tego filmu do końca i nie wiem jak się skończył

Jazda32

https://www.filmweb.pl/film/Kto+pilnuje+Olivera-2017-788583

GarvinSitho

Tak, to ten film! Dziękuję Wam za pomoc