Znalazłem jeszcze jeden opis na forum: "Jeśli dobrze pamiętam, był to film w kolorze. Nie pamiętam nic z fabuły i prawdopodobnie byłem za młody, żeby ją zrozumieć. Pamiętam tylko, że dobrzy byli biali, a źli to grupa Azjatów dowodzona przez kobietę. Pod koniec filmu mieli dużą komediową walkę. W pewnym momencie walki jeden z Azjatów wzbił się w powietrze, a jeden z białych złapał go na sofę, którą trzymał na głowie."
Brzmi jak coś w stylu filmów z Sammo Hung albo Samuel Hui, ale ponoć to lata 50. albo 60. Trochę mi się nie chce w to wierzyć, ale może trafimy :-)
Podobno jest to film z lat 50. albo 60. , ale trochę dziwne. Dodatkowo ci źli Azjaci pojawiają się przez cały film.
bardziej brzmi jak cos z Jackie Chan. i kojazy mi sie jakaś scena ze jedna osoba zostaje rzucona albo spada z balustrady a inna podnosi łóżko i podrzuca tak aby spadający w nie trafił, ale nie wiem z jakiego filmu
Może to jest to, ale niestety też nie pamiętam. Albo faktycznie powstało cos starszego kiedyś i ktoś niezbyt dobrze to opisał.
Nowe informacje od mojego znajomego:
"Jedyną rzeczą, której jestem pewien w filmie, którego szukam, jest to, że komediowa scena walki obejmowała duże krzesło, a nie łóżko. Wyraźnie pamiętam, jak jeden z bandziorów leciał w powietrzu i wylądował na dużym, wyściełanym krześle, które biały trzymał na głowie.
Z tego co pamiętam, w filmie nie było żadnych sztuk walki. Zakładam, że był to film hollywoodzki lub nakręcony gdzieś na Zachodzie. Jeśli film jest tak stary, jak mi się wydaje, to pochodzi z czasów, zanim sztuki walki były powszechnie pokazywane w hollywoodzkich filmach."