Znacie może jakiś film, współczesny, najlepiej taki, który mogłąbym wypożyczyć i szybciutko objrzeć, w którym poruszona jest sprawa wyobrażenia piekła lub zaświatów po prost. Słyszałam o Contantine z K. Reevesem, może coś jeszcze?

zuzia

Zgadza się Constantine ale może być też Między niebem a ziemią z Robinem Williamsem

Askol

Film z Robinem Williamsem nosi tytuł MIĘDZY PIEKŁEM A NIEBEM. oprócz tego polecam MIASTO ANIOŁÓW z Nikolasem Cagemjgrajacym anioła, który zstepuje z nieba na ziemię i zakochuje sie w młodej pani doktor Meg Ryan.
Fajny JOE BLACK z Bradem Pittem grającym smierć, która przychodzi na ziemie po Anthonego Hopkinsa.
SOLARIS- gdzie mąz udaje sie w podróż i spotyka swoja zmarłą zonę.
Moze nyć jeszcze UKRYTY WYMIAR i DARK WATER.

Askol

Film z Robinem Williamsem nosi tytuł MIĘDZY PIEKŁEM A NIEBEM. oprócz tego polecam MIASTO ANIOŁÓW z Nikolasem Cagemjgrajacym anioła, który zstepuje z nieba na ziemię i zakochuje sie w młodej pani doktor Meg Ryan.
Fajny JOE BLACK z Bradem Pittem grającym smierć, która przychodzi na ziemie po Anthonego Hopkinsa.
SOLARIS- gdzie mąz udaje sie w podróż i spotyka swoja zmarłą zonę.
Moze nyć jeszcze UKRYTY WYMIAR i DARK WATER.

Tuska

hmm.... nie wiem jakie to mogą być filmy, chyba mało które mówią o takich rzecach otwarcie, zresztą jak to przedstawić żeby to nie było science-fiction? no ale dołączam się do prośby jeśli ktoś zna takie tytuły to niech napisze bo mi się niejako przyda na temat maturalny.

użytkownik usunięty
zuzia

powtórzę: "Miedzy piekłem a niebem" - wspaniały obraz. Temat zaświatów poruszony jest też w "Kruku" (najlepiej jeszcze z Brandonem Lee) czy "Uwierz w ducha" ze Swayze. Ciekaw też jestem kolejnych tytułów

ps. były też sceny w piekle gdy Saddam molestował Szatana, ale Southparku chyba nie bierzemy pod uwagę... ;-D