Bardzo Was serdecznie prosze o pomoc w sprawie filmów. Mam dwa pytania:
1.Czy jeśli na jakiejś stronie pisze, że zdjęcia do filmu trwały np. od 3 października do 5 lipca to ten film był kręcony czy co innego?
2. Pamiętam, że był kiedyś taki jeden film, ale nie pamiętam jak się nazywał. NIe pamiętam nawet rzadnego aktora, który by tam grał , ale może ktoś wie o jaki mi chodzi
W filmie chodziło o to, ze byl taki pisarz ksiazek. I potem mial chyba wypadek na takim odludziu. Ale jakas jego fanka go uratowala i zabralka do domu. Byla mila, ale z czasem zaczela go tam wiezic i kazala mu pisac. Byla tak zwariowana, ze odciela kable od telefony, zeby nie mogl uciec. A i wiem, ze daaawno na TVN ten film lecial. Jak ktos wie o co chodzi to dzieki:)
Odpowiedzi na pierwsze pytanie nie znam. Natomiast na drugie mogę ci odpowiedzieć. Chodzi o film MISERY w reżyseri Roba Reinera, nakręconego na podstawie powieści Stephena Kinga. Ze znakomitą rolą Kathy Bates. Jest to mój ulubiony film.
Ad 1. jesli jest napisane, ze zdjęcia trwały od.. do.. to znaczy , że w tym czasie film był kręcony.. Natomiast gdyby było napisane, że REALIZACJA FILMU trwała od..do.. to znaczyło by, że w tym czasie odbywały sie zdjęcia, a poza tym także nagrywano liste dialodową, robiono np. dorętki, montowano itp aż do ukończenia wszytstkich etapów dotyczących powstania gotowego filmy..
Ad 2 Chodzi na pewno o film na podstawie powieści Stephena Kinga.. Nosi on tytuł MISERY . Rok 1990.. Reżyseria Rob Reiner.. Pozdrawiam..