Hmm, lubię oglądać mega milosne filmy, największe wrażenie ostatnio zrobil na mnie film "List w butelce" piękna milość i jakże smutne zakończenie, szkoda w sumie ... a na Was jakie historie milosne z kina zrobily największe wrażenie? Możecie mi polecić coś o tej tematyce co warto obejrzeć, uprzedzam "szkolę uczuć" widzialam i zaliczam go do mega milosnej kategorii.

brawurka27

Polecam: Nothing Hill , Szkoła Uwodzenia , Cała Ona , Porzucona, Sztuka Rozstania , Joe Black , Piękna i Szalona, mnie osobiście filmy sie bardzo podobały może i Tobie tez sie spodobają :) pozdrawiam

użytkownik usunięty
YoGi_3

Z całej wymienionej przez ciebie listy widziałam N.H, Cała ona, Joe Blck (film ten należy do moich faworytów w tej kategorii - dzięki za wspominkę o nim) .. resztę obejrzę i dam znać jak mi się oglądało ... dzięki! Pozdr.

YoGi_3

Tak apropo ... to wyżej, to oczywiście moja odpiska ... zawsze zapomnę się zalogować ... :)

brawurka27

najlepsza historia miłosna - między słowami
najlepsza historia miłosna bez happy endu - happy together (uwielbiam uniwersalizm tej historii)

cinephile_blog_pl

tak, między słowami to super film. widziałem go dwa razy i jestem pod wrażeniem

cinephile_blog_pl

Popieram "Między słowami" to wybitne kino - gratulacje dla Sofi!
Ale namber 1 jest "Co sie wydarzyło w Madison County?"!!!! Reżyseria Clint Eastwood, a w rolach gł.Meal Streep i oczywiście Clint.:):):) Rewelacja!!

brawurka27

heh co u wiele mowic.. najlepsza miłosna historia to .......... moja historia (lol) :D ale moze nie bede o tym tutaj opowiadac ;-) każdy film wymięka hihi

brawurka27

heh co tu wiele mowic.. najlepsza miłosna historia to .......... moja historia (lol) :D ale moze nie bede o tym tutaj opowiadac ;-) zycie pisze najlepsze scenariusze - nie do podrobienia! ;-)

brawurka27

Koniecznie obejrzyj "Włoski dla początkujących". to bardzo mądry, prawdziwy i uroczy film, no i romantyczny oczywiscie. Gorąco polecam!!!

Hrabina_

heyah!
osobiście nie przepadam za tym gatunkiem, jednak bardzo podobał mi się "To właśnie miłość"; z niezłymi oporami zabrałem się za ten film z moją dziewczyną, a okazało się, że zrobił na mnie naprawdę duże wrażenie! Jednak o tym filmie chyba wszyscy słyszeli i chyba z połowa obejrzała;
jednak szczerze to polecam wszystkim tą perełkę:
"Othello" z 1995 r. z Kenneth Branagh, Laurence Fishburne'm i Irene Jacob w rolach głównych.
Nie jest to wprawdzie film romantyczny, tylko dramat, ale jest tam dużo miłości. Może nawet aż za dużo.
2 główne role męskie genialnie zagrane (i już choćby tylko dlatego warto obejrzeć ten film).
BRO!! (Bezapelacyjnie Rewelacyjny Obraz)
p-wionka!

P.S. a tu macie link do info o tym filmie:
http://www.filmweb.pl/Otello,%281995%29,obsada,Film,id=8449 [www.filmweb.pl/Otello,% ...]

brawurka27

Chyba nie będę oryginalna w tym momencie, ale zdecydowanie "Love Story", "Tylko miłość", "Joe Black", "Pożegnanie z Afryką", "Sabrina" (z A. Hepburn), "Rzymskie wakacje" i jeszcze wiele, wiele innych, których tytuły w chwili obecnej zagubiły się w mojej pamięci. Ale zdecydowanie najlepszą historię o miłości i romantyźmie pisze samo życie :D

Akasha_2

ha! jeśli na prawdę szukacie najlepszej historii miłosnej pomóżcie mi odszukać ten film: ;-)

http://www.filmweb.pl/Szukam,tytu%B3u,filmu,sprzed,lat...,temat,Topic,id=261874 [www.filmweb.pl/Szukam,t ...]

pozdrawiam, Daurelius!

użytkownik usunięty
Daurelius

bla, bla, bl;a, bla, bla, bla, bla, bla - Pewnie Titanic?

użytkownik usunięty
brawurka27

wes dziewczyno nawet nic nie mów:p ten film pobil wsytko ej no własnie mega milosna...a jaka zeje*** po prostu swietna 10 razy ogladalam i caly czas mokra gebucha:(:P ale to fakt:D swietny film mega warty obejrzenia poleca.....nawet snobom, i cfaniakom..no to jets got...roztopia wam se serducha!!!:D

brawurka27

jak zwykle William Wallace i Murron. Tylko ta Sophie Marceau niepotrzebna...Ale w koncu pieniadze były amerykańskie...
I..Uncas i Alice Munro w "Ostatnim Mohikaninie"-minimum słów, subtelne, sugestywne, tragiczne.

użytkownik usunięty
MURON

Ja stawiam na klasyke:
-love story;
-casablanca.

Oczywiście " Co się wydażyło w Madison Contry"- polecam też książkę i " To właśnie miłość" a " List w butelce byłl genialny" :) nie pamiętam lepszych:)

brawurka27

Anna Karenina, Przeminęło z wiatrem, Don Juan De Marco

Arwena_V

ZAKAZANY OWOC - Nortonik w wersji blond to jest to! Tylko po co tam ten Stiller? Psuje efekt....

brawurka27

Z tych tzw. "dzisiejszych filmów" postawiłabym na - wiem, że uprzedzałaś..jednakże..
1) "A walk to remember"
2)Szkoła Uwodzenia..
3)List w butelce
4)Igraszki Losu
5)Sweet November
6)Dziewczyna z sąsiedztwa
Kolejność przypadkowa ;)

Z filmowej klasyki dawnych czasów uwielbiam
1)"Love Story" :)
2) "Przeminęło z wiatrem"
3) "Casablanca"
Kolejność nieprzypadkowa :P

brawurka27

Polecam "Fucking Amal", wspaniała historia :)

użytkownik usunięty
brawurka27

dodam jeszcze 'swimfan' z shiri aplleby; film mocno do mnie przemówił, widziałam go wielokrotnie, polecam !!!

brawurka27

"Uciekająca panna młoda" - gorąco polecam

użytkownik usunięty
Maciek_Z

a jednak nic sie ni równa z 'a walk to remember' , z tego filmu emanuje cos super!! ścieżka dzwiękowa jest poprostu mistrzowska!! kocham ten film i obejrze go jeszcze mln razy!! pzdr

brawurka27

Polecam melodramat "Far from heaven" z Julianne Moore!!