Poszukuję jak najwięcej filmów, w których pojawia się motyw wielkich korporacji, niekoniecznie w ujęciu cyberpunkowskim - New Rose Hotel, Informator, Erin Brokovic, Johnny Mnemonic juz mam, jeżeli komuś jeszcze przychodzi do głowy więcej tytułów, to bardzo proszę o pomoc, niestety oprócz wdzięczności nic więcej...
Szukam filmu w którym kilka obcych sobie osób przyjeżdża do rezydencji na wsi. Jeden z bohaterów jest architektem. Wszystkim wydaje się, że już tam byli. Chyba opowiadają swoje sny. Jedna z tych nowelek/opowieści przedstawia perypetie karawanu.
Szukam francuskiego thrillera z roku około 2015. Pewien facet, chyba młody inżynier z jakiejś korporacji kradnie czyjś patent , jakiegoś starszego człowieka i chyba go zabija.
To stary film. Prawdopodobnie powstał przed 2005 r. Oto, co pamiętam:
- chłopiec i matka uciekali przed starym nazistą bądź kimś, kto z nimi współpracował
- chłopiec był genialnym szachistą
- starzec, który go poszukiwał, również świetnie grał w szachy
- chłopiec zatrzymał się u jakiejś rodziny, gdzie była...
Poszukuję namiaru na film, którego zwiastun niedawno oglądałam a mianowicie samochód jadący w lesie ulega wypadki i mały chłopiec, który przeżył idzie w las a tam otaczają go wilki i jeszcze jakiś stwór
dwie dziewczyny i dwoch chlopaków spedzaja czas nad jeziorem i nagle ktos do nich strzela , przezyje tylko dziewczyna ktora doczolga sie ledwo zywa do domu rodzinnego i na tarasie ruszy bujany fotel ktory zacznie stukac o sciane i to obudzi ojca. W tym czasie u rodzicow tej dziewczyny z powodu straszej burzy zatrzymaja...
więcejMogą to być prawdopodobnie fińskie filmy. W pierwszym filmów bohaterem był tropiciel, który widział martwe zmasakrowane zwierzęta i chciał wytropić źródło tej masakry. inny film toczył się w lesie byli tam jacyś jakby nie z tego świata odludki mordercy oba te filmy miały ciężką atmosferę podobnie jak Sauna z 2008...
szukam filmu ktory zaczyna sie od tego ze policjant jedzie na akcje, dostaje kulkę i ląduje na wozku potem nie moze sie z tym pogodzić i chce sie zabic tak aby zona otrzymala kase za to wiec planuja jak to zrobic, z tego co wiem za alibi mialo posłuzyć to ze pojechali gdzies do meksyku, ale gdy dochodzi do finalu ten...
więcej