Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Witam wszystkich :)
Drodzy Filmweb'owicze zgłaszam się do Was z prośbą w odszukaniu kilku bajek z dzieciństwa.
Nie pamiętam wiele, ale mam nadzieję, że uda się je odnaleźć.

1. Była to bajka o warzywach oraz owocach. Pamiętam, że występował tam ziemniak, który gdy się zdenerwował to wyrastały mu na 'głowie' frytki.
2....

więcej

Czy znacie jakieś dobre filmy, w których któryś z rodziców z jakiegoś powodu zabije własne dziecko, dzieci?
Tak proste pytanie, a możliwości na scenariusz jest masa np:
- matka zabija swoją córeczkę 5-12 letnią, bo jest stuknięta i mąż ją zdradza (siebie też może zabić). Świetnie by wtedy można ukazać jak ojciec jest...

więcej

użytkownik usunięty

Chciałabym obejrzeć jakiś przerażający horror, najchętniej z plot twistem na końcu.

użytkownik usunięty

Film z roku około 2015, USA, niskobudżetowy, kl. B. Słowa kluczowe: mieszkanie w bloku, akcja we wnętrzu, matka, córka, samobójstwo przez skok z okna. Mam nadzieję, że nic nie pomieszałam.

Szukam bajki z dzieciństwa. Możliwe, że lata 90. Córka i samotny ojciec bodajrze. Córka nastoletnia. Musieli chyba wyjechać, a dziewczyna koniecznie przed wyjazdem musiała popływać w jeziorze. Potem jedyne co pamiętam to motyw złotego totemu małpki? Idk.. i tratwę, którą sama chyba zbudowała żeby przedostać się na...

Witam szukam stary horror gdzie przedmioty ożyły i mordowały ludzi (nożyczki, kosiarka itp.)
Drugi gdzie na cmentarzach polowała maszkara postać kobiety (też stary film) z góry dziękuję

Witam wszystkich. Jaki tytuł nosił film, w którym chorych pacjentów odsyłano do sanatorium prowadzonego przez dziwnego typa. W tym sanatorium chyba wszyscy się ruchali. Pamiętam jeszcze to, mąż jednej z pacjentek w trakcie odwiedzin zastał ją z innymi kolesiami, jakieś orgie tam chyba odchodziły, więcej niestety nie...

więcej

Wydaje mi się czy prawie wszystkie ostatnio puszczane w kinach polskie filmy są nagrywane od pierwszej do ostatniej sceny jednym i tym samym obiektywem?

Rzecz sie dzieje chyba w spoleczenstwie przyszlosci. Ludziom znudzily sie programy TV, wiec wymyslono nowy show, ktory polegal na tym, ze grupa uczestnikow (uczestnicy albo sie sami zglosili, albo byli rekrutowani sposrod wiezniow, nie pamietam) mieli przebiec jakas trase i kto jako 1wszy dotarl do mety, ten wygrywal,...

więcej

Ogladalam:
"Dzwiek mojego głosu"
"Oczy szeroko zamknięte"
Dwa filmy o świadkach Jehowy (tytulow nie pamiętam)
Mary Marta Marcy Marlin
"Midsommer"
I jeszcze jeden na cda, gdzie na koncu trują całą wioskę.