Też zapragnęłam konkursu! Zagadka jedna, ale rozbudowana: ROZPOZNAJ FILM PO SCENIE FINAŁOWEJ. Wbrew pozorom NIE będzie to spojlerowanie, bo należy on to tego rodzaju produkcji, której zakończenie i tak każdy widz jest w stanie przewidzieć już na początku akcji. Nie ukrywam, że głównie liczę na inwencję dead_fw, choć –...
więcej
Poszukuję tytułu horroru, w którym jest scena gdzie kobieta odcina drugiej, związanej na podłodze, rękę. Poszkodowana potem przypala ranę po obciętej ręce rozgrzaną patelnią.
Później na pewno pojawia się bez dwóch nóg.
Czy komuś to cokolwiek mówi?
Szukam starego filmu. Matka z synem. Ona chyba byla nauczycielka. Syn pojechal rowerem do kolegi kilka domów dalej ale do niego nie dojechał. Pozniej ona go szukala po wszystkich domach. Jego rower znaleziono na brzegu rzeki albo gdzieś niedaleko niej.
Pamietam też znicze pod jej domem i pelno ludzi. Ale nie wiem...
Tylko bez "untouchable" i "Zycie jest piękne. Pięknie mi od kilku dni pomagacie z wyborem filmów na czas mojej rekonwalescencji. Naprawdę gdyby nie Wy to już dawno pognalabym po jakies dragi. Nie wszystkie filmy są w moim guście- nie uśmiecham się nawet blado na komediach, moj największy wróg- to komedie romantyczne....
więcej
Metaforyczne określenia filmów. Kto się zmierzy? ;)
1. Zrzędliwa laska przez kilka lat waha się czy związać się ze stulatkiem uczulonym na słońce czy z psem.
2. Grupa samozwańców przez 9 godzin usiłuje zwrócić biżuterię nie mając paragonu.
3. Gość bez nosa kultywuje niezdrową fascynację dorastającym chłopcem.
4....
Zapraszam do drugiej edycji jednozdaniowych, absurdalnych zagadek filmowych. Formę ściągnęłam nieudolnie od poprzednika.
1. Kobieta zajęła się liczeniem, żeby uniknąć okrutnego losu.
2. Uczniowie niszczą podręczniki i poszerzają horyzonty.
3. W gronie pedagogicznym ogromną rolę pełni wanna.
4. Wentylator...
Szukam filmu w którym 2 przyjaciół głównie chodzi po imprezach/dyskotekach przy muzyce eurodance lata 90. Jest to raczej taki starszy film