Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Szukam filmu o Chlopaku ktory mial okolo 20 lat i gdy byl dzieckiem zabili mu rodzicow..
Poznal taka 13 letnia dziewczyna ktora umiala przewidywac przyszlosc po swojej matce. Dziewczynka pomagala mu odszukac takiej innej dziewczyny.

Witam,
Mam na zadanie zrobić bibliografię na 50 pozycji na temat "Sztuczna inteligencja w filmie"(tylko książki i czasopisma), dlatego piszę z prośba o pomoc, jeżeli ktoś z was natknął się na coś co mógłbym tam wcisnąć był bym wdzięczny za podanie. Mogą to być teksty o tematyce ogólnie lub o konkretnym filmie np....

Witam, szukam filmów, w których poruszony został wątek dziecka jako uczestnika / świadka zdarzenia traumatyczego. Przypominacie sobie jakieś? Będę wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam.

Kobieta probowala odkryc morderce bliskiej jej osoby i pomagal jej w tym pisarz, ktory opisywal rozne mordestwa. Okazalo sie ze to on zabil ta bliska osobe i wszystkie te morderstwa byly jego i chcial zabic ta kobiete jak sie dowiedziala i pamiwtam scene jak ja gonil po jakiejs stajni.
Pomocy :(

Witam! Tak jak w temacie poszukuje klimatycznych filmów z muzyką retro-future w tle. Spodobaly mi sie klimaty filmu DRIVE oraz GUEST. Swietna muzyka nadajaca niesamowity klimat. Jest to muzyka w rodzaju Mike Simonetti - Magician, Kavinsky, Night Call, Hourglass- Survive i inne tego typu. Jakby coś wam przychodziło do...

więcej

Babka/Facet opowiada dziecku historie o swoim życiu i pisała pamiętnik, na koniec sie chyba okazało że ona nie żyje. Była tam jeszcze jakaś mysz czy coś.
Jeśli dacie rade pomóc to bardzo prosze :)

Poszukuję filmu.
Nie pamiętam gatunku, to mogło być coś w stylu komedii obyczajowej, dramatu. Pamiętam tylko tyle, że mężczyzna (około 40 lat, na pewno nie młodszy) udaje się do Rosji (???) w celach biznesowych. Wiem, że był w jakimś sklepie z ubraniami, nie znał języka. Na rynku/placu słucha muzyki i w międzyczasie...

więcej

film zaczyna sie jak bezdomny bierze prysznic na plazy jest oszustem ktory ma niby bronic chlopca przed kolegami w szkole pozniej okrada jego dom caly czas udaje wterana wojennego a pozniej chce odkupic swoje winy

Pamiętam, że przewijał się tam motyw orkiestry ludowej/góralskiej, która czekała na lotnisku na gościa z Chicago?, który miał uczestniczyć w uroczystości nadania szkole podstawowej imienia jego ojca? No i byl tam motyw jakiejś walizki. A to chyba była komedia? Z góry dzięki za pomoc

Jak w tytule, szukam filmów o podobnej fabule, mogłyby być z nieco większa dozą thrillera, lub ewentualnie jak ktoś zna ciekawe thrillery, czy kryminały do polecenia, będę wdzięczna ;)