Zaczęło się. Filmweb automatycznie zweryfikował mi pozytywnie 6 kontr z tytułami. Jak u Was?
Ciekawe, czy bot potrafi odrzucać kontrybucje? I w ogóle jak to działa? Wybiera te dobrze dodane, odrzuca w całości, akceptuje wszystko jak leci? Tego się pewnie nigdy nie dowiemy...
Ja też mam 6 kontr. Może jakieś testy i po sześć od jednego użytkownika?
A poza tym to są dwa tematy, nie zauważyłem: http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Dane+zaakceptowane+automatycznie+p rzez+Filmweb,2823361
Nie, żeby warto było zachowywać jakiś porządek...
Musiałby Ci to Wizarrd wytłumaczyć. Z tego co pamiętam to tylko akceptuje kontry userów z wysokimi statystykami. Ile % zaakceptowanych kontr trzeba mieć, tego już Ci nie powiem bo albo nie pamiętam, albo nie mówili.
U mnie 9, wszystkie to "pozostałe tytuły". Gdzie jest to oficjalne info? /edit: Ok, nvrmnd - znalazłam.
http://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Zmiany+w+systemie+weryfikacji,2823 367
Ten algorytm działa w prosty sposób (o ile dobrze to zrozumiałem).
W materiałach mamy statystyki kontr. Te rodzaje kontr, które najskuteczniej dodajemy (najmniejsza liczba odrzutów) są wspomagane przez system Filmwebu i to chyba cały myk...
U mnie są 2 kraje automatycznie zaakceptowane.
filmweb chce się zmieniać i wprowadzać zmiany. Autoweryfikacja jest jednym z takich pomysłów. Na kontrze z pozostałymi tytułami ten nowy system jest testowany. Kto był grzeczny to system zaakceptował po 6 kontr. Teraz potrzeba aby kolejne tytuły zweryfikował ktoś z łbem, a potem znowu system się weźmie do pracy :-)
Może za mało punktów i / lub za mała skuteczność... Chociaż i u mnie automat zweryfikował dopiero 9 kontr, ale może dlatego, że nie mam za wiele prostych kontr, bo nie dodaje już dużo od dłuższego czasu...
Na plakatach i obsadach niezbyt mi się podoba autoweryfikacja :/ Werzy na pewno też to widzą, ilu użytkowników dodaje coś co już jest w bazie - ten sam plakat czy osobę. Widziałem kilka takich tworów zawierających osobę w bazie, która już jest a w kontrze wpisują jej nr "8". Poważnie. Mam nadzieję, że kontry takich osób nie przejdą z powodu małej skuteczności.
U mnie poszły ciekawostki :)
Szczególnie plakaty wymagają ludzkiej ręki przy weryfikacji. Nawet nie chodzi o jakość, a o duble, które ciężko czasem wychwycić ze względu na możliwość dodawania plakatów z całego świata, które różnią się np. tylko adresem internetowym. Nie mówiąc o machlojkach z datami dodawania (nie wiem, czy to się tyczy osób, które mają "przydzieloną" autoweryfikację, nie wnikam).
Mnie też się to nie do końca podoba, ale trochę rozładuje kolejki. Patrząc po moich kontrach bot jest wybredny, nie brał wszystkiego jak leci. Nie widzę jednak jakiegoś klucza doboru kontr, ale myślę, że takie kwiatki jak numerowanie osób w kontrze nie przejdą, bo dodają je ludzie, którzy robią to pierwszy raz i o FAQ nawet nie słyszeli. A przynajmniej mam taką nadzieję ;)
Nie łudzę się, że sprawdzanie obsad przez bota będzie miało dobre skutki, pewnie wyjdą jakieś absurdalne akceptacje i trzeba będzie poprawiać coś co nie znalazłoby się, gdyby sprawdzał to weryfikator, ale dzięki dzisiejszej "akcji" bota moge się cieszyć drugim łbem, na którego jeszcze bym trochę poczekała patrząc na kolejki, choć brakowało tak niewiele :D
Może jednak ktoś z góry to przegląda zanim się zapisze, a może jest ich po prostu tak dużo, że zapisują się wolniej.
Nie za bardzo, bo u mnie zapisało się do bazy 58 kontr z automatu, a trzy "ludzkie" czekają na zapis. :)
Czy kontry się nie wpisują bo w serialu który dodałem jest napisane werfikowana przez :filmweb z datą wczorajszą i jest napisane kontrybucja oczekuje na ewaluacje ale kontra jest nie wpisana .
wczorajsze kontry nie zostały jeszcze zapisane do bazy, prawdopodobnie dzisiaj do tego dojdzie, nie pierwszy raz, i zapewne nie ostatni zdarza się takowa sytuacja...
Niby dobrze że jest samowerfikacja ale jednak wolałem jak sprawdzał prawdziwy werfikator bo wtedy wiedziałem kto sprawdza a teraz jest napisane zwerfikowne przez filmweb.
Bo to wbrew pozorom mała skuteczność. Poza tym patrz jaką masz skuteczność przy poszczególnych rodzajach kontrybucji, a nie na globalną.
Uważniej dodawaj i zacznie obejmować. :)
W premierach, studiach i pozostałych spokojnie da się zbliżyć do 100%.
Mam pytanie odnośnie autoweryfikacji. Jeśli dodawałem do filmu obsadę i załóżmy jest w niej aktor, który jeszcze nie ma swojego profilu na filmwebie w momencie dodawania przeze mnie kontry, a w międzyczasie zostanie on powstanie, to czy podczas autoweryfikacji zostanie ta rola przydzielona do tego profilu czy filmweb stworzy dubla ?
Dobra wszystko fajnie, bot i weryfikator sprawdzili mi dzisiaj 122 kontry, dopisało mi do konta 1167 punktów, tylko że 22 kontry wyparowały. Dostałam za nie (po odjęciu tych za kontry, które widzę jako czekające na zapis) 213 punktów, ale kontr nigdzie nie ma. Ktoś wie co się mogło stać?
W zaakceptowanych dodanych już do bazy, jak i w zaakceptowanych oczekujących na wpisanie do bazy FW pokazuje tylko 100 ostatnich kontr. Te 22 zostały wpisane/zaakceptowane, ale ich nie widzisz, bo zostały wpisane/zaakceptowane w pierwszej kolejności, a potem przykryły je kolejne zaakceptowane.
Widziałam 100 nowych i stare przed kilku dni, więc było ich ponad 100, choć później faktycznie było widać 100 ostatnich ;) Znalazłam tamte kontry w oczekujących na stronie serialu. Myślę, że przy działalności bota system po prostu nie wyrabia.
Nie wiem natomiast co w sytuacji, w której bot zaakceptował, zapisana jest już do bazy a dane nie pojawiły się na stronie :/
Trochę to bez sensu, dane jednak są, ale tak ukryte, że z głównej strony nie ma żadnej informacji...